Curious Wine – Katherine V. Forrest

Verkrijgbaar via Bella Books

Dit boek van Katherine V. Forrest is voor het eerst uitgegeven door Naiad Press in 1983. Wat mij betreft is dit boek de Godmother van de lesbische roman, de stichter van het lesfic genre! Ik heb dit boek gelezen in…….nou heel lang geleden. En ik was gelijk verkocht. Dit was het bewijs, de romans met vrouwen die van vrouwen hielden bestonden. Net als Shanna en Ruark in Shanna. Soort van dan want dit was heel wat anders. Maar zo romantisch! Sneeuw, blokhut vol met vrouwen, twee vrouwen die elkaar direct opvallen en naar elkaar toe trekken. Beiden geen ervaring met lesbische liefde, niet echt in elk geval.

Het verhaal speelt zich af in Lake Tahoe en de omgeving en alles draagt alleen maar bij aan de romantiek. Je voelt de kou buiten en warmte binnen in de blokhut en tussen de twee hoofdpersonages Diana en Lane. De een nog mooier dan de ander. Ze moeten de mannen van zich afslaan, maar hebben uiteindelijk alleen nog maar oog voor elkaar! Katherine V. Forrest beschrijft de liefde en hartstocht die oplaait (ja, echt oplaait) tussen hen op een prachtige manier. Erotisch maar ook zacht en sensueel. Als je nog nooit met een vrouw hebt gevreeën dan kun je je een beetje voorstellen hoe dat moet zijn wanneer je dit boek hebt gelezen 😏.

Het is een gedateerd boek, speelt zich af zo eind jaren zeventig. De ribfluwelen broeken, de beschrijvingen van de personages en hun overpeinzingen en dergelijk, kunnen mij echter niet afleiden van deze mooie, romantische ontdekkingsreis van Diana en Lane. En de overwegingen die zij voor zichzelf maken in de beslissing om te kiezen voor een vrouw.

In je eigen ontdekkingsreis in het lesfic genre moet je dit boek gelezen hebben. Absoluut een superaanrader.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie