Spindrift – Anna Burke

Verkrijgbaar via Bywater Books

Spindrift is het eerste boek van Anna Burke wat ik heb gelezen. Ik had toen inmiddels al 100+ lesfic romans gelezen. Anna Burke kende ik nog niet maar review sites waren zeer enthousiast over haar, dus ik dacht vooruit dan maar. Ik moet altijd wennen aan een nieuwe stem als ik een auteur lees die ik nog niet ken. Maar bij Anna Burke werd ik binnen no-time in het verhaal gezogen.

Anna Burke is zo’n goede schrijver. Zij beschrijft de hoofdpersonages Emilia en veearts Morgan zo goed dat je ze echt leert kennen. Maar ook de figuranten, o.a. collega’s van Morgan, in het verhaal krijgen een eigen stem en zijn een hele fijne aanvulling op het verhaal. Zelfs de dieren zal ik nooit vergeten. Er is een scene met Morgan waarin zij haar beroep uitoefent door te helpen een kalf ter wereld te brengen, dat was zo mooi dat ik gewoon zat te janken. Nou ja!

Het verhaal speelt zich af in Seal Cove, Maine. En ik zweer je, na het lezen van dit boek had ik het gevoel dat ik er was geweest. Geuren, kleuren, gevoel, natuur, omgeving, het is bijna alsof je er zelf bent. En de affaire tussen Emilia en Morgan… Poe! Laat ik het zo zeggen, Anna Burke weet hoe ze een steamy scene moet schrijven. Maar ook een ontluikende liefde en hartstocht en angst. Emilia is depressief wanneer ze aankomt in Seal Cove. Haar vader is overleden en ze is herstellende van een burn-out. Lekker heftig denk je dan. Maar het maakt het verhaal rijker en de liefde sterker.

Na het lezen van dit boek was ik zo onder de indruk van Anna Burke dat ik heb besloten haar te steunen via Patreon. Super leuk om mensen zo te helpen te kunnen doen waar ze goed in zijn en blij van worden.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Een gedachte over “Spindrift – Anna Burke

  1. Pingback: Night Tide – Anna Burke | Mylesficreviews

Geef een reactie