The Great Charade – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Om te beginnen moet ik zeggen dat ik een grote fan ben van Gerri Hill. The Great Charade is een kerstroman 🧑‍🎄. Maar het verhaal van Abby en Nic kun je eigenlijk altijd wel lezen. Het verhaal speelt zich wel af rond kerst. Het is tenslotte omdat Abby een nep vriendin nodig heeft om mee te nemen naar haar familie tijdens kerst, waar het verhaal op gebaseerd is. De reden waarom is erg grappig. Ik had nog nooit echt gelachen tijdens een boek van Gerri Hill, maar nu wel.

Abby is namelijk zo bang dat haar ex haar weer weet te verleiden zodat ze weer, net als verleden jaar met kerst, met haar in bed belandt. De ex die twee jaar daarvoor, ook tijdens kerst, als de vriendin van Abby haar familie voor het eerst ontmoette en prompt met de broer van Abby het bed indook. Ik moest echt lachen om Abby dat ze zo bang voor haar was. Ik vond die ex best een trut eerlijk gezegd. Maar ik snap aantrekkingskracht en het kan lastig zijn dat te negeren.

Abby kent Nic helemaal niet maar ze vraagt haar toch haar nep vriendin te zijn tijdens de kerst. Hoe Nic hierop ingaat en de manier hoe Abby zo worstelt met de hele toestand vond ik echt erg grappig beschreven door Gerri. Ik heb reviews gelezen die moeilijk doen over Nic die Abby een tegenvoorstel doet, namelijk: zij stemt in als Abby met haar naar bed gaat tijdens het uitje. Nou ja, als je Gerri Hill kent dan weet je dat zij enorm respectvol is naar vrouwen en nooit zoiets raars echt laat ontstaan tegen iemands wil in. Of men moppert dat het lijkt alsof Gerri Hill niet weet dat er zoiets bestaat als biseksualiteit. Natuurlijk wel! Maar zij is de auteur en zij bepaalt hoe zij haar personages beschrijft. In ieder geval. Het is een ontzettend romantisch verhaal in een fabelachtig mooie kerstwaardige omgeving. En ik zeg, mis deze niet!

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie