In The Distance There is Light – Harper Bliss

Verkrijgbaar via LadyLit Publishing of Harper Bliss

Van een aantal auteurs ben ik echt wel een fan. Zo ook van Harper Bliss. Deze Belgische auteur schrijft romans die soms aardig controversieel zijn. Daar hou ik dus wel van. Het is af en toe best goed om eens uit je comfort zone te stappen. En dan ook nog, al haar romans zijn ook weer heel respectvol dus dat zit wel goed. Dit boek van haar is wel het meest controversieel vind ik. Maar o zo romantisch!

Want het zit namelijk zo. Sophie, een vrouw van begin 30, is overmand door verdriet na de dood van haar vriend. Het lukt haar niet om normaal te functioneren en de enige manier voor haar om toe te geven aan haar verdriet is dit verdriet te delen met haar schoonmoeder Dolores. Bij Dolores voelt Sophie zich veilig, ze delen tenslotte hetzelfde verdriet en hoeven elkaar niets uit te leggen.

Dolores is niet de biologische moeder van de overleden vriend van Sophie. Zij was de partner van zijn biologische moeder Angela die enige tijd geleden is overleden. Dolores weet dus ook hoe pijnlijk het is om een partner te verliezen. Dolores is 56 en alleen. Ze heeft ook geen behoefte aan een partner. Maar langzaam maar zeker wordt de grens van troost en behoefte aan veiligheid steeds meer overschreden en sijpelen er steeds meer seksuele gevoelens door in hun relatie.

Sophie is uiteraard compleet in de war. Het kan bijna niet anders: ze is niet lesbisch, diep in rouw, vele jaren jonger dan Dolores, en geen haar op haar hoofd die behoefte heeft aan een nieuwe relatie. En toch…. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het echt iets kan worden tussen die twee. En toch…..

Het is ongelofelijk knap hoe Harper Bliss hun verhaal vertelt vanuit het perspectief van Sophie. Hoe ze je in hun liefdesverhaal meeneemt. Van puur ongeloof naar blijdschap voor die twee dat ze elkaar zo hebben weten te vinden. De seksscènes zijn volstrekt niet ongemakkelijk. Sterker nog, deze passages zijn mij het meest bijgebleven omdat het zo ongelofelijk was en aan de andere kant juist zo geloofwaardig.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

2 gedachtes over “In The Distance There is Light – Harper Bliss

  1. Pingback: At the Water’s Edge – Harper Bliss | Mylesficfavs

  2. Pingback: A Family Affair - Harper Bliss - Mylesficfavs

Geef een reactie