The Scorpion – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Dit boek uit 2009 is een spannende detective, zou zo een film van gemaakt kunnen worden. Eigenlijk geldt dat wel voor de meeste detectives van Gerri Hill. Maar deze is toch net weer anders dan de andere detectives door haar geschreven. Het boek heeft ook een zogenaamde Goldie gewonnen, zo goed is het. Goldie of niet, ik vond dit ook weer een fantastisch goed boek. Het is grappig, ik hou helemaal niet zo van detectives. Maar die van Gerri Hill zijn zo goed en spannend. En altijd, echt altijd is er ook ruimte voor romantiek.

Zo ook in The Scorpion waar journalist Marty Edwards een cold-case komt onderzoeken op het politiebureau van Brownsville, Texas. Detective Kristen Bailey wordt aan haar toegewezen als begeleider. Kristen werkt pas sinds twee jaar in Brownsville vanwege haar moeder die daar in een verzorgingstehuis verblijft. Kristen wordt niet geaccepteerd door haar collega’s en krijgt alleen maar stomme klusjes zoals het babysitten van Marty.

Maar het blijkt al snel dat Marty zich bemoeit met iets wat eigenlijk maar beter vergeten kan worden volgens sommigen. Binnen no-time zijn de dames verwikkeld in een spannend kat-en-muis spel waar de kogels hen om de oren vliegen. Ze moeten zelfs onderduiken om in leven te blijven. Gelukkig blijkt Kristen een slimme agent met vele talenten waardoor ze hen beiden door de spannende gebeurtenissen heen weet te loodsen.

Er bloeit ook een liefde op tussen de twee. Heel bijzonder voor Marty aangezien zij zich tot dan toe bestempelde als aseksueel. Nou, de frigiditeit ontdooit langzaam maar zeker naarmate Marty Kristen beter leert kennen. De vlam slaat uiteindelijk in de pan en het vuur laait op tussen de twee. Uiteraard weer mooi en vol passie beschreven door Gerri Hill. Maar, het liefdesverhaal heeft geen prominente plek in het verhaal. Maar het is voldoende om een fijn HEA (Happily Ever After) gevoel aan het einde van het boek over te houden 😊.

Bijzonder om te vermelden is dat het verhaal in de derde persoon is geschreven maar wanneer het verhaal vanuit Marty wordt beschreven dat lees je over Kristen, en vanuit Kristen dan lees je over Bailey. Had ik nog niet eerder gezien. Was even wennen maar uiteindelijk werkte het heel goed.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie