The Lily and The Crown – Roslyn Sinclair

The Lily and The Crown – Roslyn Sinclair (verkrijgbaar via Ylva Publishing)

Roslyn Sinclair is een auteur die ik heb leren kennen door reviews van TheLesbianReview. Dit verhaal was namelijk eerst een FanFic door Telanu (FanFic alias voor Roslyn Sinclair). De FanFic was uit het fandom The Devil Wears Prada. Ik had er werkelijk geen seconde bij stilgestaan dat Andrea en Miranda een stel zouden kunnen zijn of worden. Met enkele achterdocht las ik een FanFic verhaal van Telanu en nou, het werkt heel goed die twee 😍. In elk geval in de verhalen van Roslyn. Deze auteur is erg goed in het beschrijven van verlangen en hartstocht en nog beter in het opbouwen daarvan. Wat voor mij onwaarschijnlijk leek maakt zij heel geloofwaardig.

Zo ook in The Lily and The Crown waar Ariana (Ari) een solitair leven leidt als botanicus op een ruimtestation. Op een dag krijgt ze tegen haar zin in een slaaf om haar te assisteren bij haar werk. Deze slaaf was gevangen tijdens een gevecht met de vloot van de beduchte piratenkoningin Mir. De slaaf is een indrukwekkende vrouw die in zijn geheel niet onder de indruk lijkt van haar situatie als slaaf. Ari is ook allerminst bedreigend voor haar, integendeel. Ari is echt een lieverd. Ze is een zonderling en gewend om alleen te zijn, maar ze is beslist tegen slavernij. Ze behandelt haar slaaf daarom niet als slaaf en weigert haar ook zo te noemen. Ze krijgt echter geen naam van de vrouw en besluit haar daarom Assistent te noemen.

Het verhaal wordt in de derde persoon verteld maar alleen vanuit Ari bezien. Het is daardoor gissen naar wie Assistent is en wat ze denkt of voelt. Ari is jong en naïef, Assistent is een stuk ouder en komt over als een wereldwijs iemand. Ari is gefascineerd door Assistent en voelt zich tot haar aangetrokken, hoewel ze vrijwel nul verstand of ervaring heeft in dat soort dingen. Op een gegeven moment lijkt Assistent dit door te hebben en maakt er gebruik van door Ari te verleiden om seks met haar te hebben.

Ondertussen is Assistent wel heel erg geïnteresseerd in allerlei zaken als het laatste nieuws, sterrenkaarten en alles wat het ruimtestation aangaat. Waarom zou dat toch zijn ;-)? De dynamiek tussen de twee is heel goed te herkennen als die tussen Andrea en Miranda. Assistent heeft zelfs kledingtips voor Ari :-)! Buiten dat vond ik dit een heel fijn boek. Je kan me bijna niet blijer maken dan met een dergelijk liefdesverhaal, geschreven zoals dit, tussen dit type personages, plus een ruimtestation en scifi elementen als achtergrond. En nog sexy ook!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Een gedachte over “The Lily and The Crown – Roslyn Sinclair

  1. Pingback: Truth and Measure – Telanu | Mylesficreviews

Geef een reactie