The Cottage – Gerri Hill

The Cottage – Gerri Hill (verkrijgbaar via Bella Books)

Ik denk dat dit boek toch wel mijn favoriete Gerri Hill boek is. Hoewel, er zijn er meer van haar die de eerste plaats verdienen maar deze heeft de meeste indruk gemaakt. Wanneer je andere reviews over dit boek leest wordt er steevast gewaarschuwd dat je de zakdoekjes klaar moet leggen. Nou ja ik ben niet zo bang voor dit soort waarschuwingen. Die zie ik wel vaker en ik moet nooit huilen. Maar nu wel! Oh wat is dit toch een mooi boek. Super dramatisch, maar zo romantisch.

Gerri breekt in dit boek de belangrijkste regel van de roman; een hoofdpersonage mag niet sterven! Ok, wees niet bang, dit is geen spoiler. Je leest dit namelijk al in het eerste hoofdstuk. En dan denk je, nou dat wordt niks want het loopt allemaal niet goed af. Niets is minder waar. Wat mij betreft is dit boek het ultieme voorbeeld van liefde en hoop. Echt, zo goed.

Het verhaal gaat over Carrie en Jill, beiden getrouwd plus kinderen, die elkaar ontmoeten in het park tijdens de lunchpauze van Jill. Na die eerste ontmoeting bloeit er een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen die in elkaar iets vinden wat ze tot dan dan toe missen in hun leven.

De man van Jill is altijd bezig met zijn coaching en heeft weinig tijd voor haar. De schoonmoeder van Jill helpt haar man ook niet echt. Wat een irritant figuur is dat. De dochter van Jill zet zich af tegen haar moeder, mede dankzij de invloed van die fijne schoonmoeder. Dus daar is ook geen vreugde uit te halen. Het huwelijk van Carrie is ongeveer gelijk aan dat van Jill; een man die weinig tijd en aandacht voor haar heeft. Ze heeft twee zoons die al wat ouder zijn en hun eigen weg aan het ontdekken zijn in het leven. Carrie en Jill hebben dus veel tijd om elkaar te leren kennen.

De ontmoetingen en wandelingen in het park worden opgevolgd door ontmoetingen in het huisje van Carrie. Niemand weet van dit huisje, het was echt een plek alleen voor Carrie om zich terug te trekken en op zichzelf te zijn. Nu deelt ze dit met Jill. De vrouwen merken dat het steeds moeilijker wordt om niet aan elkaar te denken wanneer ze elkaar niet zien. Jill voelt dat het meer is dan vriendschap wat ze voelt voor Carrie, maar ze is totaal onbekend met liefde voelen voor een vrouw. Al snel blijkt dat Carrie hetzelfde voelt voor Jill en ze beginnen een hartstochtelijke affaire.

De manier waarop Gerri Hill beschrijft hoe Jill verliefd wordt op Carrie is zo echt, voelt zo echt. En ook hoe Carrie reageert op Jill, zelden heb ik dit zo mooi beschreven gezien. Het is niet zomaar een affaire, het is een diepe liefde die je ziet ontstaan tussen de twee. Als zielsverwanten.

Als je echt een fan bent van romantiek maar ook niet bang bent om uit je comfortzone te stappen, dan zeg ik mis dit boek niet. Het is het zo waard om te lezen. Dit boek is zeker een superaanrader.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Een gedachte over “The Cottage – Gerri Hill

  1. Pingback: After the Summer Rain – Gerri Hill | Mylesficreviews

Geef een reactie