Truth and Measure – Telanu

Truth and Measure – Telanu (te vinden op Archive of Our Own)

Ten eerste, ik ben waarschijnlijk een van de laatste FanFic fans die dit verhaal heeft gelezen. Voor het geval dat iemand het toch nog niet kent, hierbij. Als je het nog niet kent… Ik ben jaloers dat je het voor het eerst kan gaan lezen 😉.

Telanu is de FanFic alias van Roslyn Sinclair. In een eerdere review over een boek door Roslyn heb ik het erover gehad dat zij FanFic schreef voor het fandom The Devil Wears Prada. En dat ik het aanvankelijk eigenlijk niet zo voor me zag dat Miranda en Andrea (Andy) samen zouden komen (letterlijk en figuurlijk 😏. Nu was ik daar al een beetje van teruggekomen na het lezen van The Lily and The Crown, maar na het lezen van dit verhaal ben ik eigenlijk wel helemaal om.

Dit verhaal is veelomvattend. Of met een ander woord, lang, erg lang. Ik heb geloof ik niet eerder een verhaal gelezen van meer dan 270.000 woorden! Oh en ik las dat Miranda zwanger was in het verhaal. Ok, dat is niet echt iets waar ik heel blij van word. Dus ok, ik was al eens begonnen en na een tijdje het gefoeter van Miranda tegen Andy te hebben ondergaan, heb ik het weer even weggelegd. Maar, toch weer opgepakt. En nu, na al deze mitsen en maren, ga ik vertellen waarom ik hier uiteindelijk zo ontzettend enthousiast over ben!

Het verhaal begint waar de film eindigt. Maar waar Andy Runway verlaat in de film, heeft ze in Truth and Measure ervoor gekozen om te blijven. Ze heeft namelijk iets te bewijzen aan Miranda, namelijk dat je zowel gelukkig kunt zijn als succesvol. Andy zet zich nog meer in voor Miranda als dat ze al deed en Miranda wordt meer en meer afhankelijk van haar om alles in haar leven op orde te houden en soepel te laten verlopen.

Wanneer Miranda zwanger blijkt te zijn wil Andy ervoor zorgen dat het Miranda aan niets ontbreekt zodat zij zonder kleerscheuren de zwangerschap kan doorlopen. Ze zet zich daarom nog meer in dan normaal en offert het weinige privéleven dat ze al had ervoor op. Miranda neemt het allemaal voor lief, zo lijkt het. Schijn bedriegt echter want zij wil het liefst Andy altijd in de buurt hebben.

In ieder geval. Na een hele poos en diepe indrukken later, ziet Andy Miranda in een prachtige jurk en de vlam slaat bijna letterlijk in de pan :-)! Dan begint het hele spel van gewaarwording en een ontluikende liefde tussen de twee vrouwen. Het gaat enorm traag allemaal. Ook niet gek, beiden zijn hetero, of althans dat waren ze. Het is allemaal geheel ongepast, Miranda is tenslotte de baas van Andy. Ze schelen heel wat in leeftijd. En dan is er ook een zwanger, op haar 50e! Maar. Wanneer het hek van de dam gaat en de hartstocht ontwaakt, hoe rommelig ook, dan raken de dames steeds meer bedreven. Dit verhaal is werkelijk een ‘slow burn with a lot of heat’! En het is zo intens. En zo goed geschreven. De vele woorden vlogen voorbij en voor ik het wist was het boek uit en bleef ik vol verwondering achter. Ik heb zelfs het vervolg gelezen in The Parting Glass, zo graag wilde ik nog even in hun wereld blijven.

Ik heb niks met fashion, iedereen die mij kent zal dat beamen. Toch na het lezen van dit verhaal waande ik me heel even in de wereld van stijl en elegantie. Was maar heel even hoor, maar toch 👗.

Ook leuk, hier kun je een interview horen met Telanu door The Lesbian Talkshow (TLT) over TDWP FanFic.

Waardering: 5 uit 5.
, , ,

Geef een reactie