The Birds and the Bees – Omega13

The Birds and The Bees – Omega13

Star Trek Voyager, een vrouwelijke kapitein, plus een supersexy Borg, meer heb je toch eigenlijk niet nodig om een aantrekkelijk verhaal te schrijven? Dat dacht Omega13 dus waarschijnlijk ook, maar weet een interessante draai te geven aan het verhaal in The Birds and The Bees.

De bemanning van Star Trek Voyager ontmoet de Gaelians, een soort die uitsluitend uit androgyne individuen lijkt te bestaan. Het is onmogelijk vast te stellen of ze mannelijk of vrouwelijk zijn. Dit blijkt wel vast te stellen wanneer er voor nageslacht gezorgd moet worden. De Gaelians ondergaan namelijk periodiek daarvoor een transformatie zodat zij hun partner kunnen bevruchten. Het is op dat moment een soort ‘do or die’ situatie. Op de een of andere manier weet een van de Gaelian diplomaten deze bijzondere mogelijkheid op Janeway over te dragen. Deze transformeert daardoor langzaam maar zeker in een mannelijke versie van haarzelf.

Alsof dat al niet genoeg is blijkt dat de arme Janeway klaargestoomd wordt om een partner te bevruchten, maar wie?! Nou, je raadt het al. Seven of Nine biedt zicht aan maar Janeway wil er niets van weten. Seven is onervaren en Janeway kan het niet over haar hart verkrijgen om Seven hiervoor te gebruiken. Maar uiteindelijk moet ze wel want het is dat of sterven. De keuze is snel gemaakt. Wat volgt is een aantal echt ongelofelijke ‘steamy’ scènes waarbij Janeway snel over haar schroom stapt en Seven rap geïntroduceerd wordt in de wereld van seks. Eind goed, al goed, zou je denken. Maar wat is hier nu zo leuk aan?

Als eerste vind ik dit een erg opwindend verhaal omdat je leest hoe een vrouw als man de liefde bedrijft met een vrouw. Nou, hoe vaak lees je dat nou! Het is echt best geil zoiets, vind ik. Smaken verschillen natuurlijk. En, na al deze opwinding begint de romantiek. Ik kan niet alles vertellen want dan verklap ik echt alles, maar wat ik wel kan zeggen is dat het ongelofelijk romantisch is. Want je weet, anders vind ik er ook niks aan. Het is een verhaal van ontdekking, van onzekerheid, van loslaten, van toegeven, en van accepteren. Er speelt zelfs ook nog een spannend verhaal op de achtergrond met heel wat ‘angst’.

Omega13 weet heel goed de karakteristieken te vatten van de personages Janeway en Seven. Hilarisch hoe Seven met alles omgaat. En ook de toch wel propere Janeway is echt zo goed beschreven. Ja, dit is een top STV FanFic verhaal wat mij betreft. Ik kon het niet meer online vinden maar ik had het bestand zelf nog. Vandaar dat ik de download zelf beschikbaar heb gesteld.

Waardering: 5 uit 5.
, , ,

Geef een reactie