Keepers of the Cave – Gerri Hill

Keepers of the Cave – Gerri Hill (verkrijgbaar via Bella Books)

Spannende thriller van Gerri Hill. Niet alleen spannend, maar ook best heftig, angstaanjagend, schokkend, verrassend en natuurlijk is er ook weer ruimte voor een romance die tegelijkertijd speelt. Eigenlijk vind ik dat nog het meest bijzonder aan dit boek. Ik ben denk ik zelf niet zo heel snel te shockeren maar ik denk dat ik af en toe met open mond zat te lezen. En dat Gerri Hill er dan in slaagt om de meest nare taferelen te beschrijven om in het volgende hoofdstuk de romance tussen de hoofdpersonages weer op te pakken waar ik meteen weer in word meegenomen, dat vind ik briljant schrijfwerk.

De weg die Gerri inslaat met dit verhaal was voor mij compleet onvoorspelbaar. Ik dacht een paar keer tijdens het lezen; ‘Nee, dat is het niet, dat kan niet. Dat is te bizar!’ en dan was het wel zo. En gelukkig maar. Dat is wel een van de redenen waarom ik zo’n fan ben van Gerri Hill. Zij schuwt de donkere kant van de mens niet en daar hou ik van. Dat maakt het contrast juist zo mooi met de liefde- en respectvolle kant van haar verhalen. En hoewel ik in een lesfic roman niet zit te wachten op realiteit, vind ik het juist wel heel aantrekkelijk wanneer de personages en wat ze meemaken realistisch overkomen.

Voor zover de intro voor dit boek. Moest even 😊. In Keepers of the Cave volg je de FBI detectives CJ Johnston en Paige Riley tijdens een undercover opdracht op een meisjesschool, diep in de bossen van Oost-Texas. Er worden namelijk gedurende 50 jaar regelmatig mensen als vermist opgegeven in deze omgeving. Wanneer de dochter van een hoge pief hetzelfde lot schijnt te hebben ondergaan, gaat de FBI zich ermee bemoeien en CJ en Riley worden erop afgestuurd.

Het lijkt hen een opdracht van niks omdat er zeer weinig bewijs is van enige misdaden. Bovendien zijn de dames niet blij dat zij voor hun undercover identiteit moeten spelen alsof zij een relatie hebben. CJ en Paige hebben namelijk ooit eens een ‘one-night stand’ gehad samen maar willen dat eigenlijk het liefst vergeten. Het net doen alsof maakt echter de gevoelens van toen weer los in hen en uiteindelijk geven ze toe aan de enorme aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen. Hun verhaal, het heerlijke keuvelen van ze en de grapjes die ze maken, maakt een perfecte tegenhanger van de donkere kant van het verhaal.

Want parallel aan het liefdesverhaal blijkt inmiddels dat er wel degelijk iets aan de hand is in het kleine stadje Hoganville, waar de meisjesschool bij gelegen ligt. Er spelen duistere krachten die CJ aan den lijve ondervindt. Je komt ook steeds meer te weten doordat je het indrukwekkende verhaal van Fiona leest, een van de inwoners van Hoganville.

Verder wil ik er eigenlijk niet over verklappen. Mocht je van spannende verhalen houden gemixt met een heerlijke romance, mis deze niet! Ik zeg, ga dit boek lezen. En ook, als er nou eens gezocht zou worden naar een goed en degelijk verhaal met ook nog eens gay characters om te verfilmen: look no further, neem dit boek! Mocht dat niet gebeuren, vrees niet. Dit boek leest als een film, zo goed is het geschreven. Superaanrader dit boek.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Een gedachte over “Keepers of the Cave – Gerri Hill

  1. Pingback: Weeping Walls – Gerri Hill | Mylesficfavs

Geef een reactie