Behind The Green Curtain – Riley LaShea

(verkrijgbaar via website Riley LaShea of Amazon)

Ik heb vaak moeite om nieuwe auteurs te leren kennen. Dan blijf ik liever bij wat ik al ken en weet want dat vind ik dan goed. Nieuwe auteurs worden dan door een gekleurde bril bekeken en dan haak ik regelmatig af omdat ik er niet door gegrepen word. Dat probleem had ik niet bij dit boek van Riley LaShea.

Behind the Green Curtain is een erotisch verhaal omdat er veel seks in voorkomt. En dat is ook zo, maar toch is dat het niet waarom ik het zo goed vond. Het is best een apart verhaal omdat het zo gaandeweg in het boek wel drie of vier verschillende afslagen neemt. Met andere woorden, ik vond het een verrassend boek.

Het boek vertelt het verhaal van Caton die door haar smerige baas Jack een klus krijgt opgedragen als persoonlijke assistent van zijn vrouw. Caton vertrouwt het klusje niet want iemand als haar baas moet een bijbedoeling hebben. Caton ontmoet Amelia, de vrouw van Jack, en is direct ondersteboven van de mooie Amelia. Amelia daarentegen lijkt een listige dame te zijn en dwingt Caton binnen no time in een lichte S/M relatie waarbij Caton de onderdanige moet spelen. Ik moet zeggen dat deze opzet enigszins uit de lucht kwam vallen. Het ene moment is er nog niet zoveel aan de hand en het volgende moment wordt er klaargekomen bij de vleet, of Caton het wil of niet. Maar ok, ik was nog steeds benieuwd.

Ik was voornamelijk benieuwd naar Amelia. Zij is een intrigerend personage. Mooi, afstandelijk, maar met een bepaalde droefheid. Dat greep me wel. Wat zit daarachter, hoe past dat in dit verhaal? En hoe krijgt Caton het voor elkaar dat Amelia haar gaat vertrouwen en zich overgeeft aan meer gevoel in hun relatie. Caton komt steeds meer te weten over het leven van Amelia en Jack en wat er zich daar afspeelt. Hierdoor weet zij ook de lagen waarachter Amelia zich verschuilt af te pellen. Dat heeft Riley LaShea wel mooi gedaan: Amelia die zich schuilhield achter schijnbare onwetendheid en Caton die zich schuilhield achter schijnbare veiligheid. De een trok de ander achter haar bescherming vandaan om een gelijkwaardige relatie samen te kunnen hebben.

Er speelt ook nog een soort van detectiveachtig verhaal op de achtergrond maar daar zeg ik niks over want daar wil ik niks over verklappen. Leuk boek!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie