Love in the Balance – Marianne K. Martin

Verkrijgbaar via Bywater Books

Love in the Balance is een boek wat ik heb gelezen toen het uitkwam in 1998. Toen was het een heel actueel verhaal en in het tijdsbeeld geschreven. Als je het nu voor het eerst zou lezen kan ik me voorstellen dat het allemaal wat verouderd overkomt. Het is tenslotte ook bijna 25 jaar geleden dat het boek uitkwam. Desalniettemin, ik had de paperback nog maar heb het e-book een tijdje geleden ook aangeschaft en na het opnieuw lezen van het verhaal vond ik het toch weer een heerlijke roman.

Het verhaal draait om Connie en Kasey. Beiden mooie vrouwen. Connie is hetero en Kasey is lesbisch. Ze leren elkaar kennen doordat Kasey een accountant nodig heeft en huurt Connie daarvoor in. De dames hebben veel gemeen en er ontstaat een hechte vriendschap. Wanneer Connie ontdekt dat Kasey lesbisch is, ontwaken er gevoelens in Connie die ze nooit eerder heeft ervaren. Kasey merkt ook dat ze meer dan vriendschap voelt voor Connie maar ze is eerder zeer gekwetst door een vrouw die niet uit de kast durfde te komen en koos voor de mannen. Connie heeft weliswaar net haar vriend gedumpt, maar toch. Voor Kasey zijn er teveel gelijkenissen.

Uiteindelijk is de aantrekkingskracht groter dan de angst en zij geven beiden toe aan de hartstocht die ze voor elkaar voelen. Hun relatie lijkt voorspoedig te verlopen maar daar heb je de ‘gezellige’ Sharon, de beste vriendin van Kasey. Sharon moet niks van Connie weten want die was toch hetero?! En Sharon is bang dat deze vrouw het hart van Kasey weer zal breken. Die Sharon, die is me een partijtje gemeen tegen Connie! Kijk, Sharon heeft gewoon een klein hartje met een grote mond en probeert haar vriendin (ongevraagd) te beschermen, maar gemeen was ze toch. En die Kasey die zegt er maar weinig van. Ik vond dat tenenkrommend. Maar wel een goede test voor hun relatie want Connie geeft geen duimbreed toe. Alleen daarom al ben ik een grote fan van Connie 😉.

De echte test komt wanneer er een dramatische gebeurtenis plaatsvindt die iedereen raakt. En wat er dan daardoor uiteindelijk gebeurt vond ik geweldig goed geschreven van Marianne K. Martin. Ik had het niet verwacht of voorspeld. Een werkelijke ’twist of events’. Super goed en, zeker in die tijd, iets waar ik nog lang over heb nagedacht. Deze roman doorstaat wat mij betreft de tand des tijds. Het verhaal is namelijk nog steeds actueel. Heerlijk geschreven en vol emotie en passie. Je kunt het boek nu voor $ 1.99 kopen. Echt waanzinnig vind ik dat, in de zin van absurd. Maar voor iemand die het boek nog niet gelezen heeft nóg een reden om het nu te kopen.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie