Beautiful Dreamer – Melissa Brayden

Verkrijgbaar via Bella Books

Ik ben natuurlijk helemaal niet oppervlakkig. Maar ik moet toegeven dat dit boek me opviel door de mooie vrouw op de cover! En ik maar wachten tot ze zich eens om zou draaien. Tot zo ver de toch wel enigszins oppervlakkigheid.

Beautiful Dreamer is een van de eerste lesfic romans die ik kocht toen ik weer serieus ben gaan lezen. Ik kende Melissa Brayden ook nog niet. Dit boek was een hele fijne eerste kennismaking met haar. Het verhaal speelt zich af in Dreamer’s Bay waar Devyn Winters en Elizabeth Draper samen zijn opgegroeid. Elizabeth is er altijd blijven wonen terwijl Devyn haar leven als succesvolle onroerend goed makelaar buiten het stadje heeft opgebouwd.

Devyn staat op het punt om de grootste deal van haar carrière binnen te slepen wanneer ze door een collega van haar zus Jill wordt gebeld. Jill is namelijk niet op komen dagen op haar werk en ze maken zich zorgen dat er iets met haar is gebeurd. Deal of niet, ze reist af naar Dreamer’s Bay om in de buurt te zijn mocht er nieuws binnenkomen over Jill. Goed of slecht.

Elizabeth was, toen ze nog samen op school zaten, zwaar onder de indruk van de mooie Devyn. En nog steeds. Devyn op haar beurt zag Elizabeth niet echt staan. Maar daar komt nu verandering in. Elizabeth is namelijk uitgegroeid tot een hele mooie vrouw. En bovendien is ze ook nog eens ontzettend hulpvaardig, vriendelijk en lief. Ze is de zogenaamde klusjesvrouw van het dorp. Maakt niet uit welke hulp je nodig hebt, Elizabeth regelt het voor je. Zo op het eerste gezicht lijkt ze misschien een beetje te lief, maar nee ze is echt een schat. Ik wou dat ik zo iemand kende tijdens moeilijke momenten. Echt heerlijk.

Maar, is het sexy? Jazeker! Laat dat maar aan Melissa Brayden over 😉. Het is romantisch sexy. En soms is dat zo fijn. Niet al te heftig allemaal, mooie opbouw, uitgewerkte personages maar niet te ingewikkeld. Grappig en lief. En zo heerlijk dat het een small town roman is. Het trage en de geborgenheid van het kleine en bekende. Ik hou daarvan.

Ik vergeet Jill helemaal! Jill blijkt namelijk echt vermist en Devyn maakt zich ernstig zorgen over haar zus. Het zijn spannende tijden en Elizabeth helpt haar waar ze kan en daardoor verdiept hun vriendschap. Later worden zij zich steeds meer gewaar van de romantische gevoelens tussen hen. Maar Devyn zal Dreamer’s Bay op den duur toch echt wel weer verlaten. Elizabeth weet dit en probeert haar hart in toom te houden. Wat zal er dan met hun relatie gebeuren? Het dilemma van Devyn; liefde of belangrijke carrière? Nou, ik zou het wel weten!

Heerlijk. Lekker even wegdromen met deze roman. Nou kijk eens aan, zijn we zelf ook een Beautiful Dreamer 😉!

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie