After the Summer Rain – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Net als bij The Cottage moest ik ook bij dit boek van Gerri Hill weer huilen. En ik huil echt nooit bij het lezen van een boek. Nou ja, bijna nooit dan. Op de een of andere manier weet Gerri Hill die bepaalde snaar bij mij te raken. In ieder geval wel met After the Summer Rain.

In dit boek leerde ik Erin Ryder en Melanie West kennen. Erin is een workaholic en nadat haar vriendin haar verlaat neemt haar werklust nog meer toe. Zo erg dat het gevaarlijk voor haar wordt omdat ze niet goed voor zichzelf zorgt. Haar familie zorgt voor een interventie en stuurt haar naar de Eagle Bluff Ranch, een afgelegen ranch in New Mexico, om tot zichzelf te komen. Daar zal ze drie maanden verblijven bij Melanie West.

Melanie is verreweg de jongste op de ranch die uitsluitend door vrouwen wordt bewoond en gerund. Melanie is een tijdje geleden gevlucht van de wereld en heeft zich teruggetrokken op de ranch. Ze onderhoudt zichzelf door zelf al haar eten te verbouwen en heeft melk en eieren van haar geit en kippen. Ze leidt een geïsoleerd leven van de buitenwereld en wil het ook niet anders. Haar rustige leven wordt verstoord door de schichtige Erin die helemaal niet wil zijn waar haar familie haar naartoe heeft gestuurd.

Maar Melanie moet Erin wel opvangen. Alle bewoners van de ranch nemen een aantal dagen per jaar iemand in huis om de kosten van de ranch te kunnen opvangen. Melanie is aan de beurt en komt er niet onderuit. Erin weet niet wat haar overkomt. Ze belandt van het ene uiterste in het andere. Van haar extreem drukke zakenleven naar de extreem rustige omgeving van de ranch en het simpele leven van Melanie.

Het duurt een tijdje maar Erin geeft zich steeds meer over aan het simpele leven met Melanie. Ze gaat haar helpen met het verbouwen en verzorgen van het eten. Het leven van het land. En het genieten van de prachtige natuur waarin ze zich bevindt. Melanie op haar beurt, laat Erin steeds meer toe en vertelt haar steeds meer over haar leven en waarom ze op de ranch is beland. Langzaam maar zeker trekken de vrouwen steeds meer naar elkaar toe en belanden bij elkaar in bed. Maar of dat genoeg is voor Erin om haar leven 360 graden te veranderen, dat valt nog te bezien.

Deze roman. Het gevoel van het totale los durven laten, van overgave, van je laten overweldigen door simpele dingen, de natuur die er gewoon altijd is. Openstaan voor verandering. Dat zijn voor mij van die dingen die een diep verlangen losmaken. En als je dat niet kunt om welke reden dan ook, hoe heerlijk is het dan niet om er op zijn minst over te lezen en je erin te verliezen. Al is het maar even. Superaanrader dit boek!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie