Night Tide – Anna Burke

Verkrijgbaar via Bywater Books

Zou ik lijstjes bijhouden van bijvoorbeeld ‘beste zoen’, dan zou er een uit Night Tide op nummer 1 staan. Dit tweede boek in de Seal Cove Romance serie van Anna Burke is zo goed! Ik ben echt een beetje verliefd geworden op het verhaal van Lillian en Ivy.

Het verhaal van Lillian Lee en Ivy Holden is er een van haat, in plaats van liefde, op het eerste gezicht. Vanaf de eerste kennismaking tussen de twee op de universiteit is er sprake van ergernis tussen de twee. Het is nu inmiddels genoeg jaren geleden om deze periode achter hen te laten. Totdat Ivy opduikt als collega van Lillian in de dierenartspraktijk in Seal Cove waar Lillian werkzaam is. Dat Lillian hier niet blij van wordt is op zijn zachtst gezegd.

Ivy is naar Seal Cove verhuisd om dichter bij haar familie te zijn vanwege een medische aandoening. Een aandoening waar nog vrijwel niemand vanaf weet. Laat staan dat zij Lillian hiervan op de hoogte brengt. Haar verhaal is heftig en geeft inzicht in een dergelijke situatie. Vanaf het begin dat de twee elkaar weer opnieuw ontmoeten is er zoveel spanning en wrok tussen hen dat je denkt: dit kan niet anders dan goedkomen, en tegelijk: dit kan nooit goedkomen. Best knap geschreven vind ik. En onder andere daarom vind ik dit zo’n mooie en goede roman.

Naast de wrok door vroeger die Lillian en Ivy naar elkaar voelen zijn de tegenstellingen ook enorm. Lillian komt uit een familie die zich uit armoede heeft moeten opwerken. Ivy daarentegen komt uit een steenrijke familie die hun rijkdom hebben verworven door zaken waar Lillian alleen maar minachting voor kan voelen. Lillian laat geen kans onbenut om Ivy dat te laten voelen. Ivy wordt daardoor alleen maar aangespoord om Lillian uit haar tent te lokken. Je zou ze wat op een gegeven moment 😉!

De aantrekkingskracht is echter voortdurend merkbaar als onderstroom. Het blijkt dat er nog iets speelt tussen hen waardoor Lillian blijkhaar een hekel aan Ivy heeft. Ze probeert Ivy hiervoor ’terug te pakken’ maar dat keert zich tegen haar in de beste vorm mogelijk. De vlam slaat daardoor namelijk in de pan en ze moeten steeds meer hun best doen om vol te houden dat ze elkaar niet mogen.

Ik kan niks verklappen over de beste zoen die ik ooit heb gelezen in een boek. Het is iets wat je zelf moet beleven. Net zoals de ‘steamy scènes’ in het boek. Anna Burke is een uitzonderlijke schrijver. Ik vind het geweldig dat zij heeft besloten om lesbische fictie te schrijven. Haar boeken hebben de lesfic gemeenschap rijker gemaakt. Hoe zij de wereld van Lillian en Ivy beschrijft: hun karakters, de personages om hen heen, de plek waar ze leven, het werk wat ze doen, het voelt zo echt, zo dichtbij. Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen maar als ik eraan denk, zie ik het allemaal weer voor me. Hm, ik denk dat ik het boek gewoon nog een keer ga lezen. Heerlijk!

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie