Fragmented – Eliza Lentzski

Verkrijgbaar via Amazon

Dit boek van Eliza Lentzski had ik al een tijdje geleden gekocht en ik heb het nu eindelijk kunnen lezen. En wat een fijn boek weer van Eliza! Ik was er al erg benieuwd naar, al was het omdat een van de hoofdpersonages gehandicapt is en gebruik moet maken van een rolstoel. Dat zie je niet vaak in een roman en ik vond het eigenlijk heel verfrissend op een bepaalde manier.

Wat ook heel verfrissend was is dat Harper Dawkins, de hoofdpersoon vanuit wiens perspectief het verhaal wordt verteld, ook het nodige te lijden heeft. Dit ziet alleen niemand omdat het probleem van Harper zich in haar hoofd afspeelt. Ze houdt voor iedereen angstvallig verborgen dat haar moeder lijdt aan schizofrenie. En dat het heel aannemelijk is dat deze aandoening zich ook bij Harper zal ontwikkelen.

Tijdens een van haar colleges op de universiteit ontmoet Harper de nieuwe studente Raleigh. Harper valt direct op hoe mooi ze haar vindt en wanneer ze ziet dat Raleigh in een rolstoel zit voelt ze zich direct geneigd om haar te beschermen. Niet dat Raleigh dat nodig heeft want ze ze kan blijkbaar prima voor zichzelf zorgen. Er vormt zich al snel een vriendschap tussen de twee. Raleigh laat blijken dat ze interesse heeft in meer dan vriendschap met Harper. Alleen is Harper even vergeten te vertellen dat ze al een vriendin heeft.

Dat blijkt echter al snel geen obstakel meer te vormen. Er spelen zich namelijk vreemde zaken af. Harper krijgt steeds meer het gevoel dat ze achtervolgt wordt. Maar is het echt, of wordt ze paranoïde? Jenn, de vriendin van Harper krijgt mede daardoor steeds minder aandacht. Uiteindelijk wordt ze gedumpt door Jenn die het zat is om genegeerd te worden. Daardoor voelt Harper zich vrij om een relatie met Raleigh te beginnen. Alleen Raleigh pikt de geheimzinnigheid van Harper niet zo makkelijk en uiteindelijk neemt Harper haar in vertrouwen en vertelt ze haar geheim. Niet dat het daardoor allemaal klaar is. Nee, er zijn nog een aantal bizarre ontwikkelingen die het verhaal ineens spannend maken. Wie zit er toch achter haar aan!? En waarom?

Wat een bijzonder verhaal vond ik dit. Ten eerste door de ‘gebroken’ hoofdpersonages die elkaar in hun gebroken zijn lijken te vinden. Maar dan lijkt dat toch weer anders te zijn en word je als lezer weer een andere richting op gestuurd. Het blijft gissen waar het verhaal echt heen gaat. Daarom heb ik het toch ook een beetje in de categorie detective geplaatst. Maar dat vond ik juist zo ontzettend leuk! Het toch wel onvoorspelbare. De romantiek in het boek is heel lief. Beide vrouwen zijn zulke leuke personen. Voornamelijk Raleigh is ook weer zo’n ontzettend lief en geweldig persoon. Ze deed me een beetje denken aan Hunter in Winter Jacket. Het boek heeft ook een alternatief einde. Ik daag je uit om dat te lezen 😉.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie