Girl Island – Kate Castle

Verkrijgbaar via Amazon

Eigenlijk lees ik weinig Young Adult boeken. Maar ik werd blij verrast toen ik dit boek van Kate Castle ben gaan lezen! Het heeft me aan het denken gezet over mijzelf en toen ik 17 was. Wat een hele tijd geleden is inmiddels! Ik las niet zoveel toen ik die leeftijd had maar ik denk wel dat ik erg enthousiast zou zijn geweest wanneer ik een boek als dit had kunnen lezen. Waarschijnlijk was ik dan óf verliefd geworden op Ellery, óf ik had haar willen zijn. Win-win in ieder geval.

Girl Island vertelt het verhaal van Ellery Holmes, een meisje die vaak op zichzelf is. Een harde werker op de boerderij waar ze met haar broertje en moeder woont. Na het winnen van een sportbeurs gaat ze mee op een reis naar de Malediven. Wanneer het vliegtuig wat haar en haar reisgenoten naar de plaats van bestemming moest brengen crasht, strandt het reisgezelschap op een onbewoond eiland. Hier begint het spel van overleven.

Wanneer de twee jongens uit het gezelschap naar een eiland verderop zwemmen om te kijken of ze daar hulp kunnen vinden, blijven de meisjes alleen achter. De ware aard van de meisjes komt al snel tevoorschijn. Allemaal hebben ze hun eigen persoonlijkheid met bijbehorend karakter. Maar hoe de een of de ander reageert in moeilijke situaties, dat verschilt nogal en toont uiteindelijk de ware aard van een persoon.

Naast het overlevingsverhaal van Ellery speelt ook haar band met Skye Cipriani. Ze kent Skye van vroeger toen ze een hechte vriendschap hadden en op het punt stonden om meer dan alleen vriendinnen te zijn. Door een traumatische gebeurtenis zijn ze elkaar echter uit het oog verloren. Dit avontuur helpt hen om de band die ze vroeger hadden weer te lijmen.

De vriendschap tussen Ellery en Delia Dawkes vond ik ook heel mooi. Delia is iemand die laat zien hoe belangrijk het is om gezien te worden. En om iemand als Ellery in je leven te hebben die je ook echt ziet. Er zijn ook een aantal personages die laten zien hoe slecht iemand kan zijn of worden in een hachelijke situatie. Ik vind het altijd bijzonder interessant om te zien welke keuzes iemand maakt, of hoe iemand zich ontpopt, in een dergelijke situatie.

Al met al was het bizar om te merken hoe snel ik het boek uitlas. Binnen no-time was ik op de helft en ik had het niet eens door. Het was zo spannend en zo goed beschreven. Ik heb nu zelf ook het gevoel dat ik weet hoe ik moet overleven op een onbewoond eiland 😊. Kate Castle heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor je naar binnen wordt gezogen in het verhaal. En het laat je niet los tot het uit is. Wat ik ook zo leuk vond is dat het zo Engels was en aanvoelde i.p.v. Amerikaans! Vind ik ook heerlijk, maar dit was verfrissend. Kate Castle is een nieuwe auteur en ik ben zeer benieuwd naar haar volgende boek.

Het verhaal van Girl Island wordt vaak vergeleken met het boek Lord of the Flies van William Golding. Ik heb het boek niet gelezen maar na meer over dit boek te hebben gelezen, ga ik dit nog wel doen. Ga ik ook weer eens een klassieker lezen. Oh, en grappig neveneffect van dit boek. Wanneer ik het las of over nadacht, en nu ook weer, zat ik met het nummer We’re Good van Dua Lipa in mijn hoofd. En ik vind het een heel leuk nummer, maar toch. Je hebt niks aan die informatie, maar vind ik leuk om te delen. Misschien heb jij dit nu ook, gedeelde smart… 😉.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie