This War of Needs – N1ghtWr1ter, RaeDMagdon

Te lezen via Archive of Our Own

Toen ik dit verhaal ging lezen dacht ik op een gegeven ogenblik: ‘Wacht eens even, alpha, omega, beta, omegaverse? Wat betekent dit allemaal?’. Ik kreeg tijdens het lezen al wel een idee uiteraard 😉. Maar na het lezen van dit artikel werd het me allemaal een stuk duidelijker. En ik moet zeggen dat het een interessante twist gaf aan het verhaal wat echt verdomd goed was.

This War of Needs begint met Clarke die onderweg is naar een ontmoeting met Lexa, de leider van de Grounders. Alles wat ze wilt is een oorlog voorkomen tussen haar mensen en die van Lexa. Lexa, aan de andere kant, wil haar mensen beschermen. De aantrekkingskracht is onmiskenbaar vanaf het moment dat de twee elkaar eindelijk in het echt ontmoeten. Zonder dat ze het zelf willen, bespringen ze elkaar bijna in de eerste minuten van de onderhandeling.

Wanneer een chemisch gif wordt losgelaten door een gezamenlijke vijand, worden Lexa en Clarke gedwongen om in een bunker te schuilen. Aangezien het gif hun kleding heeft doordrenkt moeten ze zich ontkleden. En in deze staat zullen ze moeten proberen om hun dierlijke (ja, echt) aantrekkingskracht te beheersen. Want als ze daar eenmaal aan toegeven dan zal de band moeilijk ongedaan kunnen worden. Ik verklap alvast, ze houden het niet lang vol 🧨🔥.

Er volgen een aantal van de meest erotische passages die ik ooit heb gelezen. En er ontvouwt zich niet alleen een fysieke maar ook een gevoelsmatige band tussen de twee. Wanneer het uiteindelijk veilig voor ze is, komen ze moe maar voldaan de bunker uit. Hun mensen vinden het maar niks dat het tot een eenwording is gekomen. Dat was natuurlijk allemaal niet de bedoeling. Maar Lexa en Clarke zijn nu verbonden aan elkaar en die band valt niet te ontkennen. Integendeel, de band wordt alsmaar sterker. Dit wordt het fundament waarmee de twee volken, de Grounders en de Skikru een gezamenlijke vijand te lijf gaan.

In het Engels is er zo’n uitdrukking: ‘Don’t knock it till you try it’. Dat gaat zeker op voor dit omegaverse verhaal van RaeDMagdon en N1ghtWr1ter. Het is zo goed geschreven. De actie (nee, niet alleen die actie) zit goed in elkaar. Je leert ook de belangrijkste personages kennen uit The 100. Ik begreep dat dit verhaal ook een poging was om het verdriet van fans na aflevering 3×07 een beetje te verzachten. Ik vermoed dat deze twee daar heel goed in zijn geslaagd!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , , ,

Een gedachte over “This War of Needs – N1ghtWr1ter, RaeDMagdon

  1. Pingback: Of Iron and Gold – Lexa Luthor | Mylesficfavs

Geef een reactie