Weeping Walls – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Ik heb denk ik wel al een paar keer gezegd dat ik fan ben van Gerri Hill. Inmiddels begint dat wel op te vallen, denk ik zomaar. Maar oh wat was deze weer leuk! Terwijl het eigenlijk best creepy is allemaal, met geesten en dergelijke. Toch heb ik echt weer zo genoten van dit boek. Ik heb zelfs een paar keer gelachen. Gerri Hill weet met een beetje humor goed de balans te houden zodat het een niet al te zwaar boek wordt qua spanning en narigheid. Oh, en ook goed om te melden: dit is een vervolg op Keepers of the Cave. Gelukkig maar want dat boek had nogal een open einde.

Dus we gaan weer op pad met mijn favoriete koppel, de FBI agents CJ Johnston en Paige Riley. Zo fijn want áls ik dus lijstjes zou bijhouden dan staat dit stel in mijn top vijf! En Paige zou in mijn top drie van mijn favoriete personages staan. Maar ik dwaal af. Paige en CJ zijn nu geliefden maar dit houden ze angstvallig geheim voor hun FBI partners Billy en Ice. Ze zijn bang dat ze problemen krijgen met hun werk als ze weten dat ze geliefden zijn. En ook handig, ze hoeven zo ook niet moeilijk te doen naar elkaar dat het meer is dan een affaire.

Wanneer ze met Billy en Ice op pad gaan naar Houston om een moord te onderzoeken, wordt het wel lastiger om hun affaire geheim te houden. Ze gaan naar Houston om de moord op een jongen te onderzoeken. Zijn lichaam is gedumpt bij een spookachtig en verlaten huis. Dit was ook de plek waar veertien jaar eerder ook al een lichaam van een jongen was gedumpt. Die moordzaak is echter nooit opgelost. De vier worden op pad gestuurd om te onderzoeken of er een band is tussen de twee zaken.

Na een aantal mensen te hebben gesproken over de beide zaken, lijkt het steeds duidelijker te worden dat het enge huis een hoofdrol speelt. CJ geeft aan dat ze het huis beter moeten onderzoeken. Ice schijt echt bijna letterlijk in zijn broek van angst. Dat was echt zo grappig. Billy is ook niet al te heldhaftig. CJ en Paige nemen het voortouw en al snel blijken de spookverhalen een kern van waarheid te bevatten. Tenminste, voor CJ want zij is de enige die stemmen hoort en allerlei andere enge dingen meemaakt in het huis. Hoe verder ze zich in de zaak verdiepen, hoe meer CJ wordt geconfronteerd met de geheimen van het huis. Door alles wat ze samen meemaken gaan CJ en Paige ook steeds meer toegeven aan het feit dat ze stapelverliefd zijn op elkaar. En dat het tussen hen veel meer is dan een affaire.

Waarom CJ als enige wordt benaderd door wat er rondwaart in het huis en wat er allemaal achter zit, dat moet je echt zelf gaan lezen. Dit is echt zo’n heerlijk boek, zo spannend, en zo’n mooi liefdesverhaal tussen CJ en Paige. Genieten, alleen maar genieten. Ondanks de narigheid dus 😇.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , , ,

Geef een reactie