Of Iron and Gold – Lexa Luthor

A Prequel from The Kingdoms of Gyldren

Verkrijgbaar via Lexa Luthor

Ik heb al eens eerder over een Omegaverse verhaal geschreven. Dat was een FanFic verhaal. Niet zo lang daarna kwam ik erachter dat er gepubliceerde boeken zijn verschenen in Omegaverse, geschreven door Lexa Luthor. Ten eerste vind ik het zo goed dat ze haar boeken schrijft in Omegaverse, ten tweede vind ik het ook gedurfd. Lesfic is al een niche genre en dit subgenre maakt het misschien nog moeilijker. Maar misschien ook niet. Wie weet hoe populair het zal worden. Het zou mij niks verbazen in elk geval want het is ‘a whole new world’ op zich. Alleen dat al maakt het fantastisch.

Of Iron and Gold gaat over de prinses Kinsey die vier Alpha slaven krijgt om te beoordelen welke volstaat om haar zwanger te maken. Kinsey is namelijk de troonopvolger en weigert om met een Alpha samen te zijn. Ze is niet zo’n fan van Alpha’s. Maar ze heeft er wel een nodig om zwanger te raken. Dit is schijnbaar de oplossing voor het probleem.

Een van de Alpha’s is Aubrey, een vrouw. Een ontaard persoon waar op neergekeken wordt. Aubrey probeert mee te spelen met het spel van Kinsey omdat ze zo haar vrijheid kan winnen. Maar het wordt moeilijk voor haar om er vrijwillig mee in te stemmen Kinsey te voorzien van nageslacht, wanneer ze erachter komt dat ze het kind nooit zou kunnen zien.

Kinsey is onder de indruk van Aubrey en het wordt haar al snel duidelijk dat Aubrey de juiste keuze is. Haar innerlijke Omega helpt haar bij die keuze. Maar of Aubrey zich over kan geven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van Kinsey, dat valt nog te bezien.

Ja nou, wat kan ik zeggen. Het is misschien een specifieke smaak, maar ik vind Omegaverse geweldig. Het is een soort van Shanna 2.0, of 3.0 zelfs. Het raakt bepaalde snaren, om het zo maar te zeggen 😉. Dit boek van Lexa Luthor zal niet het laatste boek zijn wat ik van haar lees. Of Iron and Gold is het begin van de serie The Kingdoms of Gyldren. Ik hou ook van de fantasy wereld die wordt gecreëerd in het boek. Beetje Middeleeuwen, Game of Thrones gevoel. Ook de hele Alpha God serie staat al rustig te wachten op mijn e-reader. Die serie speelt zich af in een sci-fi wereld. Nou ja, maak me gek!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Een gedachte over “Of Iron and Gold – Lexa Luthor

  1. Pingback: Of Wulf and Wynd – Lexa Luthor | Mylesficfavs

Geef een reactie