Stay the Night – lynnearlington

Te lezen via Archive of Our Own, afbeelding door MissLane

Mijn eerste Supercorp verhaal en deze is zooooo leuk! Ik hou van dit soort verhalen. Het draait vrijwel alleen maar om Lena en Kara en je zou bijna denken dat niets of niemand buiten hen bestaat. Oh ja, op basketbal na dan 😉. Het is een lang verhaal, maar verveelt geen seconde. Dat klinkt raar maar wanneer ik een boek lees met meer dan 1000 (Kobo) pagina’s, dan schrik ik wel een beetje. Maar in dit geval was er niets om bang voor te zijn. Echt heel goed gedaan door lynnearlington.

Stay the Night gaat over Lena Luthor die onverhoopt een basketbal team, de National City Lakehawks, overneemt van haar broer. Lena weet helemaal niets van basketbal. Maar wel van zakendoen en dit team blijkt een zeer goede investering te zijn. Niet in de laatste plaats door het geweldige spel van Kara Danvers. Kara is niet alleen goed in basketbal, ze is ook nog eens heel mooi. Dat Lena onder de indruk is van Kara is een understatement.

Ondanks het feit dat Lena niets van basketbal weet en het haar eigenlijk ook geen bal kan schelen, is ze toch te vinden bij elke wedstrijd die de Lakehawks spelen. Samen met haar vriend Jack is ze een trouwe toeschouwer. Kara ontmoet de afstandelijke maar bloedmooie Lena en is net zo onder de indruk van haar als andersom. Lena en Kara vinden elkaar niet alleen aantrekkelijk maar kunnen het ook goed met elkaar vinden. Een affaire dreigt maar Lena biedt weerstand. Zij is ervan overtuigd dat er niets romantisch tussen hen kan ontstaan omdat dat onfatsoenlijk zou zijn. Lena is tenslotte de baas van Kara en ze wil niets doen om het imago van haarzelf, Kara of haar bedrijf te schaden.

De chemie tussen de twee is natuurlijk weer niet te houden en op den duur, eigenlijk best wel snel 😉, geeft Lena toe. Kara moet zich wel aan een aantal regels houden; het is alleen seks, niemand mag het weten, wanneer er gevoelens bij komen kijken dan stoppen ze, en ze blijven niet bij elkaar slapen. Kara vindt het best. Haar wereld bestaat alleen uit basketbal. Een ‘no strings’ affaire met de mooie Lena komt haar geweldig uit. Vervolgens hebben de dames seks wanneer het maar kan. Je zou denken dat dat na een tijdje gaat vervelen, maar dat is zeker niet het geval! Ten eerste zijn de seksscènes niet altijd expliciet en het is altijd sex with feels (zoals ik het maar noem). En die gevoelens gaan op een gegeven ogenblik toch de boventoon voeren. Durven ze het aan om deze toe te laten? Of stoppen ze zoals afgesproken?

Je zou kunnen zeggen dat dit verhaal een ‘plot? what plot?’ verhaal is. Maakt mij niks uit. Ik heb ervan genoten. Het was ook leuk om deze personages te leren kennen op deze manier. In dit verhaal is Kara niet Supergirl, ze is wel een superster. En sterk en gespierd, dus helemaal goed. Al dat gedoe met mensen en de wereld steeds maar redden enzo 😉. Hoewel, we zouden Supergirl nu wel kunnen gebruiken. Ik vind Supercorp een heerlijk ship. Ben blij dat ik ze heb ontdekt.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie