Captive in the Underworld – Lianyu Tan

Verkrijgbaar via Lianyu Tan

Ik hou van mythologische verhalen. Ik hou van lesfic verhalen. En ik hou van verhalen waar het niet al te zoetsappig aan toe gaat. Captive in the Underworld vinkt al deze vakjes aan :-). Geweldig! Wat heerlijk om tegenwoordig zoveel verscheidenheid terug te vinden in boeken en verhalen. Fantasie is echt eindeloos.

In dit boek van Lianyu Tan wordt het mythologische verhaal van Hades en Persephone verteld. Maar dan anders uiteraard ;-). Hades, de god van de onderwereld en het dodenrijk, is in dit verhaal een vrouw. En een bruut, want ze is tenslotte een god en niets of niemand kan of mag haar weerstaan. Ze heeft haar oog laten vallen op de mooie Persephone, dochter van Demeter godin van de landbouw en graan. Persephone is de godin van de lente en kan niet meer het tegenbeeld zijn van Hades.

Hades wil Persephone als vrouw en de oppergod Zeus geeft hiervoor toestemming. Dit tegen de wil van Demeter die absoluut tegen een huwelijk is tussen haar dochter en de god van het dodenrijk. Persephone voelt zich benauwd bij haar moeder die alles in haar leven probeert te controleren. Na een ruzie rent Persephone weg en na een val in een kloof komt Hades haar tegemoet en neemt haar tegen haar wil mee naar haar rijk, diep onder de aarde.

Persephone is diep ongelukkig in de donkere onderwereld. Het lijkt Hades allemaal niets uit te maken en huwt haar desondanks. Persephone is nog maagd en seks is haar vreemd. Dat duurt niet lang meer met Hades, of ze nou wil of niet. Een ding houdt Persephone op de been, een kans om te ontsnappen. Maar Hades zal haar nooit willen laten gaan. Ze zal voor altijd in de onderwereld moeten blijven. Of toch niet?

Op de cover van Captive in the Underworld staat dat het een dark lesbian novel is. De auteur wil hiermee aangeven dat het een duister verhaal is waar bijvoorbeeld scènes met dubieuze toestemming in voorkomen. Ja ok, dat gebeurt ook her en der. Maar ik vond het zeker niet schokkend. Ik vond het zelfs allemaal wel spannend en romantisch. Maar goed, dat zegt misschien wel weer wat over mij ;-).

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie