This is Heaven in Hiding – orangeyouglad8

Te lezen via Archive of Own

Ok, ik denk dat dit toch wel stiekem mijn favoriete Clexa FanFic is. Of op z’n minst een gedeelde 1e plek met de Femininenachos (faithtastic) verhalen ;-). Dat Femininenachos aan dit verhaal heeft meegewerkt zal er zeker toe hebben bijgedragen dat ik het zo goed vind.

In dit verhaal zijn Clark Griffin en Lexa Woods advocaten. Lexa is de Assistent District Attorney die als aanklager voor de rechtbank staat. Zij staat daar regelmatig tegenover Clarke, die de aangeklaagden verdedigt. Dat Clarke Lexa niet mag is een understatement. Als er iemand is die binnen no-time al haar haren overeind krijgt dan is het Lexa wel. Lexa is gedreven, altijd super gefocust en bereidt haar werk uitermate goed voor. Ze weet Clarke altijd weer te verrassen met nieuwe feiten waardoor ze het leven van Clarke vaak zuur maakt.

Wat het leven voor Clarke iets zoeter maakt, is dat ze Lexa erg aantrekkelijk vindt. Zo gebeurt het dan ook dat na wederom een spannend duel in de rechtbank, er een vonk overspringt tussen Clarke en Lexa tijdens een borrel in de plaatselijke kroeg. Clarke nodigt Lexa uit met haar mee naar huis te gaan. Lexa accepteert en vanaf dan is het wel duidelijk; ze vinden elkaar in elk geval lichamelijk heeeeeeeel leuk :-)!

Clarke denkt dat na die eerste keer de spanning er wel af is. Maar niets is minder waar. Vanaf dan hebben de twee wanneer het maar kan seks met elkaar. Maar hoe vaker ze dit doen, hoe heftiger het is. En hoe meer Clarke merkt dat ze iets gaat voelen voor Lexa. Ze wil dat niet, het moet strikt gescheiden blijven. Ze wil alleen seks met Lexa, meer niet. Maar toch, langzaam maar zeker merkt ze dat Lexa eigenlijk heel leuk is. En ook heel lief. Ze vangt haar op wanneer ze er helemaal doorheen zit. En ze is ondertussen bijna net zo vaak bij Lexa als bij haarzelf thuis. Nou simpel toch? Nou nee, want Clarke is superkoppig en supertraag in het herkennen van haar gevoelens.

Uiteindelijk komt Clarke er uiteraard wel achter hoe het zit. Dat is niet echt een spoiler ;-). Maar hoe ze de weg er naartoe beleeft en ervaart, is zo leuk en mooi beschreven door orangeyouglad8! Zo romantisch. Dit is wat mij betreft een superaanrader.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie