And Playing the Role of Herself – K.E. Lane

Verkrijgbaar via Bella Books

Dit boek heb ik eerst in de FanFic wereld gelezen. Het is in 2005 gepubliceerd als ‘original fiction‘. Er waren in die tijd aardig wat van dit soort verhalen online te vinden. Ik weet niet of dat tegenwoordig nog gebeurt. Zal vast wel. Ik weet niet of dat er echt achter zat, maar het is in elk geval een goede manier (naast het schrijven van FanFic) voor auteurs om het schrijverschap ‘uit te proberen’. Voor K.E. LAne was het in elk geval succesvol. Wat mij betreft dan want ik was spontaan verliefd op dit verhaal van Caidence en Robyn. Het bleek dat ik zeker niet de enige was ;-). Het boek is later gepubliceerd en nog steeds een favoriet voor velen.

Caidence en Robyn zijn beide actrices, filmsterren eigenlijk. Beide vrouwen zijn mooi en populair en spelen een rol in de politieserie waar Caitlin een vaste rol heeft als detective en Robyn een gastrol heeft als de advocaat die haar het leven af en toe zuur maakt. Klinkt bekend nietwaar ;-). In ieder geval. Caitlin is helemaal weg van Robyn en heeft de grootste moeite om het professioneel te houden.

Robyn blijkt Caitlin aardig te vinden en voor Caitlin is vriendschap beter dan niks. Want het zal niks worden met Robyn. Ze is hetero en in een relatie met Josh, de beroemde tennisster. Caitlin en Robyn worden vriendinnen en leren elkaar beter kennen. Alles goed en wel totdat Liz, collega actrice van Caitlin en goede vriendin, bedenkt dat het goed voor haar carrière zou zijn wanneer zij een lesbische relatie in de serie krijgt. De makers van de serie vinden een lesbische relatie een goed idee. Maar niet voor Liz, maar tussen Caitlin en Robyn. En daardoor zullen de dames elkaar moeten zoenen……

De rest moet je lekker gaan lezen. Als je ooit wel eens hebt zitten zwijmelen of fantaseren dat je bepaalde actrices wel samen zou willen zien…. Neem een dag of een paar dagen vrij en lees dit boek van K.E. Lane ;-). Interessant feit: op Bella Books staat er bij de boekomschrijving: The leading ladies and the supporting cast of this debut novel by newcomer K.E Lane will charm you, entertain you, and leave you with a smile on your face, eager for Ms. Lane’s next offering. Dit is best opmerkelijk want dit is tot nu toe het enige boek van K.E. Lane. Waarom zij nooit meer een boek heeft gepubliceerd blijft een groot mysterie.

Ook leuk; het verhaal wat ooit als original fiction is geschreven staat nog steeds online. Haar penname is dabkey en je vindt het bij de Academy of Bards. Voor K.E. is het natuurlijk leuker als je het boek gewoon koopt, maar ik wilde het toch delen. Alleen de disclaimer al is geweldig. Meer nostalgie voor mij, maar ach ;-).

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie