The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Verkrijgbaar via Amazon

Ik had dit boek vermoedelijk nooit gelezen als ik niet talloze tweets hierover voorbij had zien komen. Tweets overigens van lesfic auteurs en lezers. Ik werd wel heel nieuwsgierig en heb uiteindelijk toegegeven aan de nieuwsgierigheid. Oh en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan. Wat een fantastisch boek heeft Taylor Jenkins Reid hiermee geschreven. En wat een onuitwisbaar personage heeft zij gecreëerd met Evelyn Hugo!

De tijdschrift verslaggever Monique Grant is om onverklaarbare reden aangewezen om de Hollywood icoon Evelyn Hugo te interviewen. De teruggetrokken filmster van weleer heeft zich al jaren uit het actieve leven teruggetrokken maar heeft aangegeven klaar te zijn om volledige openheid te geven over haar glamoureuze leven vol met schandalen. Niet in de minste plaats omdat Evelyn met maar liefst zeven mannen getrouwd is geweest.

Evelyn vertelt Monique over haar leven. Hoe het haar is gelukt een succesvol actrice te worden in de jaren 50. Over haar vriendschappen, over haar vele echtgenoten, en over haar grote verboden liefde. Het blijkt dat het leven van Evelyn niet over rozen is gegaan. Ze heeft hard moeten vechten voor haar carrière, ze heeft ook hard moeten zijn daarvoor en veel moeten laten.

Het grootste offer wat Evelyn heeft moeten maken is dat zij niet openlijk heeft kunnen kiezen voor haar grootste liefde: medeactrice Celia St. James. Zij is de rode draad in het leven van Evelyn. En mede de reden voor bepaalde keuzes die zij in haar leven heeft moeten maken. Tijdens de interviews leert Monique de grote actrice steeds meer kennen, ze komt te weten wie Evelyn Hugo echt is. En uiteindelijk ook waarom zij is gekozen voor het interview…

Het is grappig. Een boek waar in de titel al zeven echtgenoten worden genoemd, is dat wel lesfic? Strikt genomen niet misschien, maar oh wat is dit een fantastisch goed boek. Met een fantastisch mooi liefdesverhaal tussen twee vrouwen. Toen ik de tweets voorbij zag komen las ik voortdurend dat iedereen die het boek had gelezen zo moest huilen. En ik natuurlijk weer, pfff kom maar op. Nou, ik heb nog nooit zo hard gehuild na het lezen van een boek! Echt huilen! Ik ga niet vertellen waarom want dat zou echt een spoiler zijn. Maar wauw, Evelyn Hugo…..wat een vrouw! Het boek zal overigens verfilmd gaan worden door Netflix. Ik hoop zo dat dit wordt gedaan met het respect dat het boek verdient.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie