Take a Chance on Me – AOBZ

Te lezen via Archive of Our Own

Mijn favoriete SwanQueen fic tot nu toe. Fijne slowburn op weg naar ‘a whole lot of heat’. Het verhaal begint wanneer Regina Emma opzoekt in het ziekenhuis. Emma is gewond geraakt na wederom een heldhaftige daad om de goegemeente te redden van het kwaad. Regina is boos op Emma dat ze zich iedere keer zo inzet voor anderen zonder op te letten op haar eigen veiligheid. Ze vindt dat Emma niet goed voor zichzelf zorgt en eist dat ze bij Regina in huis komt tot ze een beetje aangesterkt is.

Emma geeft schoorvoetend toe. Ook omdat ze wilt dat Henry zich geen zorgen om haar maakt. Ze trekt in bij Regina en Henry. Tijdens haar verblijf leren Emma en Regina elkaar beter kennen. Het huishouden met de drie is eigenlijk heel fijn en raakt steeds meer vertrouwd. Langzaam maar zeker nemen Regina en Emma elkaar in vertrouwen en vertellen dingen die ze nooit eerder met iemand hebben gedeeld.

Alles goed en wel tot die irritante dwergen Regina bedreigen en aanvallen met magie. Daardoor raakt Regina haar eigen vermogen kwijt om magie te gebruiken. Ze is helemaal in de stress en bang maar Emma helpt haar in deze moeilijke tijd en doet alles om de betovering door de dwergen te verbreken. De band tussen de twee wordt steeds sterker en ze geven uiteindelijk toe aan de aantrekkingskracht die zich inmiddels heeft opgebouwd.

Hoe dat toegeven gaat is anders dan anders. Het gaat langzaam maar is heel sexy. Het is het afpellen van laagjes, letterlijk en figuurlijk ;-). Maar wanneer het pellen klaar is, om maar even in de metafoor te blijven, dan is het hek van de dam. Echt een ontzettend leuk, lief, grappig, sexy, heet, gevoelig, magisch verhaal dit.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie