Alone – E.J. Noyes

Verkrijgbaar via Bella Books

Ik las dit boek van E.J. Noyes nu bijna een jaar geleden maar wanneer ik eraan terugdenk weet ik nog helemaal hoe ik me voelde. Het was heet en ik zat in de tuin en ik voelde me zo vrij door het verhaal van Celeste, die voor een grote som geld voor 4 jaar eenzaamheid heeft gekozen. Het is een psychologisch experiment waar wordt gekeken hoe een mens reageert wanneer die zo’n lange tijd compleet alleen is, niemand om mee te praten alleen jezelf. Wat doet dat met iemand? Kan die het aan, of word je dan langzaam gek? Het leek me dat de beleving als een catharsis zou kunnen werken. 4 jaar alleen is best lang, maar toch gaf het me een soort van bevrijdend gevoel.

Het experiment is al 3 jaar onderweg wanneer de lezer Celeste ontmoet. Het lange alleen zijn heeft ervoor gezorgd dat Celeste stemmen hoort en denkt dat ze mensen ziet. De eerste keer wanneer ze echter echt een ander mens ziet is wanneer ze een gewonde wandelaar te hulp schiet. Hierdoor verstoort de aantrekkelijke Olivia Soldano de eenzaamheid wat aan de ene kant welkom is en aan de andere kant storend is omdat Celeste haar zak met geld niet wil mislopen.

Dit is een roman dus er is romantiek. En daar hou ik van 😬. Maar in dit geval was dit niet eens het voornaamste wat me aantrok in het verhaal. Het was eerder het verhaal van Celeste in haar eenzaamheid en wat dat met haar deed. Neemt niet weg dat de romantiek in dit verhaal ook heel fijn is. Maar natuurlijk!

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie