Thorn – Anna Burke

Verkrijgbaar via Bywater Books

Dit boek is een prachtige hervertelling door Anna Burke van The Beauty and The Beast. Soort van dan want het beest is eigenlijk de beauty 😉.

Wanneer de vader van Rowan een roos steelt van de Huntress, meent de Huntress dat ‘een roos voor een roos’ niet minder dan eerlijk is. Rowan heeft de roos cadeau gekregen van haar vader en als de roos haar prikt, blijkt zij onvermijdelijk gelinkt aan de Huntress. Zij neemt Rowan mee, rijdend op haar beer en vergezeld door haar wolven, naar haar ijzige kasteel.

Rowan is jong, pas 17. Ze weet niet veel van de wereld, behalve haar familie, haar dorp en Avery, de man met wie ze zou gaan trouwen. Niet dat ze daar echt naar uitkeek, maar het was zoals het gepland was. De wereld waar de Huntress haar mee naartoe neemt is kil, leeg, kaal. Zij is daar een gevangene met als enige metgezellen de Huntress en haar wolven.

Toch intrigeert de mooie Huntress Rowan. Met haar bleke huid, groene ogen en donkere haar. Ze voelt een diepe droefenis bij haar die indruk maakt en nieuwsgierig. De dynamiek tussen Rowan en de Huntress verandert. Ze worden verliefd op elkaar. Rowan wil alles doen om de vloek op te heffen die duidelijk op de Huntress ligt.

Ik vind Anna Burke een meesterverteller. Elk boek van haar is alsof er een wereld opent wanneer ik begin met lezen. Heerlijk! Dat was met dit boek niet anders. Er is niet veel 🔥in het verhaal maar wel 💗.

, , , , ,

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie