Resistance – Della Street

Lees het verhaal door onderstaande link te klikken

Della Street is een van mijn favoriete XWP auteurs. Zij weet de Xena/Gabrielle dynamiek zo mooi te beschrijven. En haar verhalen zijn zo romantisch 🥰. Haar verhaal Resistance is voor mij een klassieker. Letterlijk inmiddels want ze heeft dit eind jaren 90 geschreven. Het is een Conqueror verhaal, een tijdlijn waarin Xena niet heeft gekozen voor het licht. En laat ik donker nou heel leuk vinden, hoewel Resistance eerder licht donker is 😏.

In dit verhaal wordt Xena niet goed van een stelletje weerbarstige onderdanen die voortdurend haar heerschappij proberen te ondermijnen. Er is ook net weer zo’n groep opgepakt en een van hen is Gabrielle. Xena is onder de indruk van haar en wil haar beter leren kennen. Dat gaat wel op z’n Xena’s dus het duurt even voordat Gabrielle haar vertrouwt. Dan ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen hen en later, nog onwaarschijnlijker, een liefdesrelatie. Van beide kanten wordt hun relatie niet geaccepteerd. Hoe zullen ze deze relatie in stand kunnen houden met zoveel tegenwerking? Is het dat allemaal wel waard?

Je ziet ze niet veel maar dit is een waarachtige ‘enemies to lovers’. De term ‘make love, not war’ is ook zo op zijn plaats hier ❤️.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie