Saving Grace – Jennifer Fulton

Verkrijgbaar via Bella Books

Ik ben blijkbaar in een nostalgische bui. Want ik dacht laatst aan deze roman van Jennifer Fulton, oorspronkelijk gepubliceerd in 1993. Ik las het zo eind jaren 90 en heb het daarna nog een paar keer gelezen. Ik vond het zo’n indrukwekkende roman, niet in de laatste plaats door de complexe hoofdpersonages. Het is een boek wat zich daarnaast uitstekend leent om gelezen te worden op warme, zonnige dagen. Mag ook op andere dagen uiteraard.

Na een traumatisch verkeersongeval vlucht Dawn Beaumont naar Moon Island. Ze is gebroken, lichamelijk en geestelijk. Het laatste waar ze op zit te wachten is een amoureuze buur in de vorm van Grace Ramsay. Grace neemt het niet zo nauw met etiquette rondom flirten en dergelijke. Ze ziet de jonge, kwetsbare Dawn en denkt alleen dat ze een makkelijke prooi zal zijn voor ‘no strings’ seks. Ze start zelfs een weddenschap met zichzelf hoe lang het zal duren voordat Dawn seks met haar haar zal hebben. Maar Dawn moet niks van haar hebben. Tot de aantrekkingskracht het toch wint.

Dawn snapt niks van zichzelf. Hoe kan ze voor zo’n verachtelijk persoon vallen? Maar er is meer aan Grace dan wat ze op het eerste gezicht laat zien. Er gebeurt nog meer in het boek, wat ook weer te maken heeft met de aanwezigheid van Grace op het eiland, waardoor het verhaal rijker wordt. Cody Stanton en Annabel Worth spelen ook een belangrijke rol. Zij zijn het koppel uit het 1e boek, Passion Bay, van de Moon Island serie.

Een trope in dit boek is ‘enemies to lovers’. Vaak valt dat ‘enemies’ deel best wel mee. Niet in dit boek. De dames zijn écht niet uit op liefde. Maar toch, uiteindelijk….👩‍❤️‍👩.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie