Don’t Call Me Hero (Serie) – Eliza Lentzski

Don’t Call Me Hero Serie- Eliza Lentzski (verkrijgbaar via Amazon)

Eliza Lentzski is nog zo’n auteur waar ik dol op ben. Bovendien lijkt zij me een bijzonder aardig persoon hoewel ik haar helemaal niet ken behalve een beetje van Social Media. Ik vermoed dat het komt door hoe zij schrijft. Haar personages zijn niet altijd even makkelijk maar altijd zo ontzettend lief of op zijn minst aardig. In Don’t Call Me Hero, het eerste boek in deze serie, leef je mee met het wel en wee van Cassidy Miller en Julia Desjardin. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Cassidy.

Cassidy is een ex-marinier die lijdt aan posttraumatische stresstoornis (PTSS) door haar verblijf in een oorlogsgebied. Ze is in de veronderstelling dat alles beter is dan wat ze heeft meegemaakt tijdens haar werk als marinier, maar de realiteit blijkt soms zelfs moeilijker door haar PTSS. In een poging om opnieuw te beginnen gaat ze werken in het stadje Embarrass (geen grap, stadje bestaat echt) als politieagent. Voordat ze daar naartoe vertrekt, heeft ze eerst een afscheidsavondje met haar vrienden in een bar en daar ontmoet ze de koele en afstandelijke maar bloedmooie Julia. Cassidy is nogal klungelig in haar pogingen indruk te maken op Julia en wanneer ze de kans krijgt, verlaat ze zo snel mogelijk de bar en Julia.

Aangekomen in Embarrass komt Cassidy er al snel achter dat de stadsofficier van justitie niemand minder blijkt te zijn dan Julia Desjardin, dezelfde vrouw die zij vol schaamte achterliet in de bar. Julia blijkt Cassidy ook niet te zijn vergeten en laat dit blijken door haar thuis op te zoeken en haar dit lichamelijk mede te delen. Julia blijkt echter ook niet echt van het communicatieve en na een love ‘em and leave ‘em actie verdwijnt ze weer. Cassidy weet niet wat ze van Julia moet maken maar ze kan haar niet uit haar gedachten krijgen en zoekt keer op keer de interactie op. Er komen warempel op den duur steeds meer woorden in plaats van daden 😉.

Ik moet toegeven, in alle boeken die ik heb gelezen worden de meest geweldige personages beschreven. Vrouwen die nog wel een tijdje blijven hangen, zeg maar. Maar Eliza Lentzski heeft met Julia Desjardin voor mij een onuitwisbaar personage beschreven. Ik was zwaar onder de indruk van haar. Julia is ongrijpbaar, onvoorspelbaar, droge humor, slim, stiekem heel lief, zorgt goed voor haarzelf, ambitieus maar gaat niet over lijken, chique, sexy en mooi. Wat wil je nog meer? Cassidy wil dus meer. Ze wil graag dat Julia zich meer openstelt voor een relatie met haar. Nou dat lukt maar mondjesmaat.

De manier waarop Eliza deze twee en hun pad naar liefde beschrijft is fenomenaal. Julia is een complex maar heerlijk personage, maar Cassidy ook. Ondanks haar PTSS blijft ze zo positief mogelijk en sluit niets uit. Ze laat Julia steeds meer van zichzelf zien en Julia opent zich daardoor meer en meer. Ondanks dat je weet dat ze uiteraard uiteindelijk met elkaar eindigen, doet Eliza het op zo’n manier dat ik keer op keer verrast werd als er weer een klein beetje werd toegegeven door de een aan de ander. Je zou het bijna vergeten, maar naast de dynamiek van de twee speelt er ook nog een mysterie op de achtergrond. Wie is de fraudeur die het stadje veel geld door de neus boort?!

Na dit eerste boek volgen er dus tot nu toe nog vier boeken. En ik dacht, hoe kan je dit nog leuk houden in zoveel boeken? Nou, Eliza Lentzski weet hoe!

Damaged Goods (Book 2)

In het tweede boek in de serie wonen en werken Julia en Cassidy beiden in Minneapolis. Ze hebben een relatie maar de PTSS van Cassidy wordt erger. Dan heeft ze ook nog eens een lastige partner waar ze mee moet samenwerken.

Julia doet haar best voor Cassidy en hun relatie. Maar kan Cassidy haar vergeven voor wat er is gebeurd in Embarass? Zullen Julia en Cassidy de obstakels kunnen overwinnen zodat de liefde die ze voor elkaar voelen niet verloren gaat? Aangezien er een Book 3 is, lijkt mij dat het antwoord op de laatste vraag duidelijk is 😉. Maar het is zo heerlijk om te zien hoe die twee steeds meer groeien, op persoonlijk vlak en in de liefde.

Cold Blooded Lover (Book 3)

Cassidy krijgt een nieuwe functie als cold case detective. Het is eigenlijk strafwerk voor haar. Ze weet niks over cold cases en hoe ze daar onderzoek naar moet doen. Haar kantoor is in een soort kelder. Maar ze krijgt er wel leuke, doch vrij zonderlinge collega’s voor terug. En wat blijkt, Cassidy heeft er aardig gevoel voor. Lukt het haar om een cold case op te lossen?

Ondertussen weten Julia en Cassidy steeds beter hoe een relatie werkt. Ze willen het ook want ze zijn stapelverliefd op elkaar en willen elkaar niet kwijt. Er blijft wel werk aan de winkel, dat dan weer wel 🥰.

Cassidy wordt ook weer hard geconfronteerd met haar oorlogsverleden wanneer ze wordt geconfronteerd met een blast from the past.

One Little Secret (Book 4)

Cassidy gaat zich steeds meer thuis voelen bij de afdeling cold cases. Ze weet zich omringd door leuke collega’s en vrienden en Julia en Cassidy wonen inmiddels samen. Dat gaat ook wonderbaarlijk goed, hoewel de rommelige Cassidy zich wel moet aanpassen in het ongerepte huishouden van Julia. Maar Julia zet zich weer voor 100% in en weet hier en daar water bij de wijn te doen. Toch blijft de onzekerheid parten spelen wanneer er een bepaalde vraag opspeelt.

Ondertussen doen Cassidy en haar team hun uiterste beste om een cold case zaak op te lossen van een jonge vrouw die met een kogel in haar buik wordt gevonden.

Het boek eindigt met een echte cliffhanger! Maar gelukkig hebben we book 5 al 🎉.

Grave Mistake (Book 5)

Cassidy en Julia keren terug naar Embarass. Julia’s vader is namelijk dood gevonden in zijn huis. Het lijkt erop dat hij door een inbreker is vermoord. Daar gaat de cliffhanger 😂. Het is voor beiden een reis vol herinneringen, goede en minder goede. Tot Julia op een gegeven verdacht wordt van de moord. Tijd voor Cassidy om te laten zien dat ze echt een goede detective is. En een goede partner voor Julia.

Wordt vervolgd in Book 6……

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie