You’re One in a Million – Jazzfordshire

Te lezen via Archive of Our Own

Jazzfordshire heeft heel wat superleuke Supercorp verhalen geschreven, maar deze was echt wel heel erg leuk. En schattig. En romantisch 🥰. Neem Miss Congeniality, een van mijn favoriete films en helemaal niet door Sandra Bullock 😇, en gooi daar een Supercorp sausje overheen. Briljant bedacht.

Mocht je de film niet kennen, even in een kleine notendop. Kara Danvers is een FBI-agent en moet als een soort straf, zo ziet ze het zelf, als undercover deelnemen aan een schoonheidswedstrijd voor Miss Unites States. Ze moet zien te achterhalen wie de boel wil laten ontploffen, letterlijk. Kara is, laten we zeggen, niet echt in de wieg gelegd om zoiets te doen. Cat Grant komt to the rescue en tovert haar om in een ware beauty. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is een scène waar Kara in een bikini moet paraderen. Ze is daar helemáál niet blij mee, maar hoe Cat daarmee omgaat is hilarisch 😂.

Kara ontmoet tijdens de wedstrijd een van de andere beauties, Lena Luthor. Kara moet het vertrouwen winnen van Lena en de andere concurrenten. Kara en Lena worden vriendinnen, maar de vlam is allang in de pan geslagen 😏. Maar pas nadat Kara Lena in vertrouwen neemt over wie ze echt is, laait de liefde pas echt op. Vervolgens spannen ze samen om de terrorist te pakken te krijgen voordat het te laat is.

Op het laatst, net als in de film, wordt Kara in het zonnetje gezet op zo’n lieve manier. Tranen met tuiten, bijna dan. Wel ontroerend hoor, ik hou ervan 💕.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie