The Wicked and the Willing – Lianyu Tan

Verkrijgbaar via Kobo of Amazon

Ik hou van romans, romantisch, lief, sexy, angst, van alles. Eigenlijk hou ik dus over het algemeen van lieve verhalen. Maar dan wel met seks, óf dat de emoties zo goed beschreven zijn dat dat niet eens nodig is. Dat gebeurt niet zo vaak, eerlijk gezegd. Dit alles gezegd hebbende, het lijkt dat mijn smaak iets is veranderd. Ik merk dat ik ‘donkere verhalen’ die het randje opzoeken, om het zo maar te zeggen, uitermate interessant vind. Daardoor heb ik ook zo genoten van deze roman van Lianyu Tan. Én van de prachtige cover!

In The Wicked and the Willing draait het verhaal om de wees Gean Choo, haar meesteres Verity en Po Lam, de hulp van Verity. Het verhaal speelt zich af in 1927 in het koloniale Singapore. Dat vond ik al bijzonder. Ik weet vrijwel niets van deze tijdsperiode of de locatie waar het zich afspeelt. Lianyu Tan gebruikte ook regelmatig woorden behorende bij deze tijd en locatie. Maar hoera voor het woordenboek op mijn e-reader die alles voor me opzocht wat ik niet wist.

Gean Choo wordt een bediende voor Verity. Wat zij niet weet is dat zij de zoveelste in een lange rij is. Verity is namelijk een vampier en heeft haar alleen maar nodig voor haar bloed. Verity is wel een hele mooie vampier en haar activiteiten zijn niet anders dan erotisch te noemen, hoe naar misschien de activiteiten ook zijn. Ze is erg dol op Gean Choo. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Verity genegenheid voor haar voelt. Gean Choo ontwikkelt gevoelens voor Verity, hoe onwaarschijnlijk ook. Maar ook voor Po Lam, de trouwe hulp die Verity maar braaf helpt bij haar zwarte gebeurtenissen.

Po Lam op haar beurt valt ook voor Gean Choo. Ze merkt dat zij steeds meer verlangt om onder het juk van Verity vandaan te kruipen. Zeker als zij ziet wat Verity Gean Choo aandoet en zij haar met haar mee wilt nemen naar een vrij leven.

Nou, vampiers, veel bloed, dood en martelingen, misbruik en noem het maar op. En toch. Ik vond het romantisch en opwindend 😈. Ik had nooit gedacht dat seks met een lijk, want een vampier is een levende dode en is ijskoud bijvoorbeeld, zo erotisch kon zijn 😲🔥! Ik vond het ook goed dat je kunt kiezen hoe het verhaal eindigt. Echt fijn want een driehoeksverhouding is zo’n gedoe.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , , ,

Geef een reactie