Winter Jacket (serie) – Eliza Lentzski

Serie of los verkrijgbaar via Amazon

Deze serie vertelt het heerlijke liefdesverhaal van Elle Graft en Hunter Dyson. Elle is een lerares op een hogeschool en Hunter is een student van haar, in het laatste jaar van haar studie. Op een gegeven dag wanneer de verwarming kapot gaat en het bloedheet wordt in het klaslokaal, valt Hunter op doordat ze haar winterjas aanhoudt. Vanaf dat moment valt Elle als een blok voor Hunter en ontwikkelt zij een verliefdheid voor haar. Als ze over Hunter praat met haar beste vriendin Troian, noemt ze haar aanvankelijk alleen Winter Jacket. Ze vertelt Troi over haar verliefdheid. Kan en mag natuurlijk allemaal niet want ze is haar student.

Wanneer Hunter niet meer haar student is ontmoeten ze elkaar in een gay bar en spreken ze elkaar eindelijk eens aan zonder dat er een student/lerares zweem om hen heen hangt. Elle is op dat moment best ver heen en zo verliefd op Hunter. Maar er gebeurt niets tussen hen. Elle vindt dat ze teveel in leeftijd schelen, Elle is 30 en Hunter is 20. Tot een regenachtige avond wanneer Hunter bij Elle op de stoep staat. En Hunter zo stoer is om de eerste stap te nemen. Vanaf dat moment begint heel voorzichtig hun relatie. Totdat Elle er een potje van maakt omdat ze een bange poeperd is! Doodsbang om gekwetst te worden.

New Beginnings – book 2

Elle en Hunter groeien verder in hun relatie. Het is de 2e poging omdat Elle bang was en wegliep van hun relatie. Maar gelukkig zijn ze weer samen. Echt, deze twee. Wat een lief en leuk stel. Elle die 10 jaar ouder is dan Hunter maar emotioneel 10 jaar jonger. En Hunter, wat een schat heeft Elle met haar gevonden. Dat realiseert ze zich ook en wil er ook alles aan doen om hun relatie te doen slagen.

Elle is inmiddels een Associate Professor en alles gaat eigenlijk heel goed. Elle en Hunter zijn stapelverliefd en besluiten op een gegeven moment zelfs samen te gaan wonen. Totdat Elle een nieuwe baas krijgt in Dean Jessica Merlot die een homofoob lijkt te zijn. Elle vraagt zich af of ze het lesgeven nog wel zo leuk vindt nu ze heeft behaald wat ze wilde. Daarnaast verhuizen Troian en haar vriendin Nikole naar Los Angeles voor de baan van Troi als hoofdschrijver voor een nieuwe tv-show. Elle vindt het zo niet leuk dat ze haar beste vriendin zal moeten missen. Wanneer Troi haar veelvuldig vraagt om voor haar te komen werken als schrijver, gaat ze dat steeds meer overwegen.

Finding Home – book 3

Oh dit deel….Dit was echt billenknijpen voor mij. Ik kan de meest afschuwelijke horrorachtige verhalen lezen of zien en die zijn nooit enger voor mij dan een fabelachtige mooie romance die elkaar spat. Maar, aan de andere kant hou ik wel van fijne ‘angst’ in een verhaal. Net als het soms goed is als ik verleid word om uit mijn comfortzone te kruipen. De beloning die ik dan voel als ik het heb gedaan en heb overleefd, is heerlijk 😂!

In dit deel vertrekt Elle naar Los Angeles om tijdens haar sabbatical voor Troi te werken als schrijver voor een nieuwe tv-show. Hunter wil met haar mee maar Elle denkt dat het beter voor Hunter is als ze thuis blijft in Minnesota en haar eigen leven daar voortzet. Hunter lijkt niet al te happig op een lange-afstandsrelatie maar ze proberen het toch. Dat gaat dus gruwelijk mis 🥺. Ongelofelijk. Die twee? Niet samen? Dat kan gewoon niet. Maar het gebeurt toch.

Ik kan hier dus helemaal niet tegen. Maar Eliza Lentzski schrijft dit zo goed. Het is zo overtuigend en geloofwaardig. En als je echt verder helemaal van niks weet dan vraag je je werkelijk af of het nog wel goed komt tussen Elle en Hunter.

All In – book 4

Laatste kans voor Elle en Hunter om er echt iets van te maken. Elle kiest voor Hunter maar is ze er ook klaar voor om er helemaal voor te gaan? Durft ze zich nu wel echt te binden? Je zou denken van wel aangezien Hunter de liefde van haar leven is. Maar als je zo lang een bange poeperd bent geweest, dan leer je dat niet zo snel af.

Ik zou Elle af en toe wel door elkaar willen schudden maar haar tegelijkertijd een knuffel willen geven omdat ik zo met haar te doen heb. En Hunter, de geweldige Hunter, die verdient een Nobel prijs voor de beste partner ooit! Deze serie, ik heb weleens gedacht: had ik dit maar gelezen toen ik 30 was. Serieus! Misschien had ik er wel wat van geleerd. Of niet en kan ik dat nu pas zien 😉. Hoe dan ook, ik hou van deze serie en alle personages die uit het mooie brein van Eliza Lentzski zijn ontsproten 💖!

A Winter Jacket Prequel – Hunter

Dit keer wordt het perspectief van Hunter gedeeld. Na alle delen te hebben gelezen vanuit het perspectief van Elle, was ik toch wel heel nieuwsgierig naar de gedachtewereld van Hunter. Ik moet eerlijk zeggen dat ze anders keek en dacht over wat er speelde in haar wereld en met Elle, dan wat ik dacht. Maar dat was eigenlijk ook heel goed om dat te zien. Het maakte niet dat ik het verhaal van Elle anders ging bekijken. En ook niet dat ik Hunter nu anders beleefde dan ik al deed. Misschien zat er zelfs wel juist een bevestiging in. Hoe dan ook, ik kan zeker aanbevelen dit deel te lezen. Misschien wel leuker om te doen na het lezen van book 1 t/m 4.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie