At the Water’s Edge – Harper Bliss

Verkrijgbaar via Harper Bliss webshop of de sequel via Deluxe edition

Ik vind Harper Bliss een hele interessante auteur. Dat komt misschien niet zo enthousiast over maar dat ben ik wel over haar. Ik heb heel veel boeken van haar gelezen. Ze schrijft boeken die regelmatig controversiële onderwerpen behandelen zoals alcoholisme, zelfmoord(neiging), body-positivity, extreme seks, polyamoreus, om er een aantal te noemen 😉. Age-gap is ook vaak een trope in haar boeken. Het zijn voor mij niet allemaal voltreffers maar er zitten ook heel wat favorieten van mij bij. Een paar klassiekers zelfs zoals In the Distance There is Light. En ook deze roman waarin het onderwerp depressie een hoofdrol speelt.

Na een van de zwartste periodes in haar leven, keert Ella terug naar haar geboortestad. Ze komt terug om te helen en om te zoeken naar antwoorden. Ze verblijft in de blokhut van haar familie. In de lokale winkel, komt ze Kay tegen, een oude bekende. Kay wordt steeds meer een houvast voor Ella in deze moeilijke tijd van haar leven. Een tijd waarin ze ook weer contact probeert te maken met haar vervreemde ouders. En hoe doe je dat wanneer je terugkomt na een zelfmoordpoging? Hoe kun je iemand laten begrijpen hoe of wat het is om depressief te zijn?

Het pad van Ella is zwaar. Ik weet het want ik heb het ook meegemaakt. Harper zelf is hier duidelijk ook bekend mee. Hoe Harper dit beschrijft schijnt een prachtig licht op een donker onderwerp. Het geeft hoop en een blik gericht naar voren, naar een toekomst die steeds helderder wordt. Zeker wanneer je een geweldig persoon als Kay in je leven mag ontvangen en toelaten 🥰.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie