One Summer Night – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Volgens mij is dit de eerste roman, of anders een van de eerste gepubliceerde romans van Gerri Hill. Voor mij is deze een favoriet omdat het een guilty pleasure is 😏. Ik bedoel, de manier waarop Johanna en Kelly met elkaar flirten en toegeven aan de aantrekkingskracht die ze voelen, met of zonder publiek 😉, is voor mij laten we zeggen nostalgisch.

One Summer Night gaat over Johanna Marshall en Kelly Sambino die vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten verliefd/verlust zijn op elkaar, maar het duurt het hele boek voor dit een voldongen feit is. Johanna is, op z’n zachtst gezegd, een beetje moeilijk. Het bekende adagium ‘once bitten, twice shy’ is hier duidelijk van toepassing. Dat Kelly niet gelijk van haar wegrent, ondanks de chemie tussen hen, is best een wonder. Oooooof, het is echte liefde 😍.

Eerlijk gezegd zit er wel wat meer achter. Wat mij betreft lijdt Johanna aan de ergste vorm van verlatingsangst. En dat is heel rot en heel eenzaam voor haar. Gelukkig dat ze iemand tegenkomt als Kelly die haar ziet voor wie ze is en zich niet zo snel laat wegjagen.

Het nostalgische voor mij is hoe Johanna en Kelly samenkomen. Uitgaan met vriendinnen, drinken, dansen, stiekem zoenen zodat niemand het ziet (denk je dan)😇. En ook de verlatingsangst die Johanna voelt, denk ik zomaar. In ieder geval, voor mij een roman om fijn bij weg te zwijmelen.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie