The Goodmans – Clare Ashton

Verkrijgbaar via Amazon of Kobo

Ondanks dat ik weet ik het hoeveel boeken de laatste twee jaar heb gelezen. En ondanks dat ik nog een lange te lezen-lijst heb van boeken die ik al heb gekocht, of gedownload in het geval van fanfic, lees ik toch ook nog heel graag mijn favoriete boeken een tweede keer. The Goodmans is er dus ook zo een. Want wat is dit boek van Clare Ashton toch leuk 🥰! Een lesfic klassieker, als je het mij vraagt.

Het boek vertelt over de familie Goodman; Maggie en Richard Goodman, hun kinderen Jude en Eli, en oma Celia. De mooie dokter Abby Hart is ook kind aan huis bij de Goodmans sinds haar moeder is overleden. Abby is al jaren heimelijk verliefd op Jude. Jude is hetero dus het is een vrij hopeloze zaak. Ze is zich totaal niet bewust van Abby’s verliefdheid, totdat Jude’s vriend Bill een onhandig huwelijksaanzoek doet waardoor Abby totaal ontredderd het toneel verlaat.

Jude maakt zich zorgen om Abby en gaat op zoek naar haar. Dan overhoort ze per ongeluk haar broer Eli tegen zijn verloofde Selene vertellen dat Abby verliefd is op haar. Vanaf dat moment ziet Jude Abby in een heel ander licht en het begint haar steeds duidelijker te worden dat ze meer voelt dan alleen vriendschap. Bill is overigens heel snel vergeten 😂.

Ondertussen is de geweldige maar opstandige Maggie Goodman zichzelf heerlijk onsterfelijk aan het maken in het iedereen deelgenoot maken van haar misère over van alles en nog wat. Ze steekt ook niet onder stoelen of banken dat ze heel graag zou willen dat Abby voor een man zou kiezen. Lesbiennes lopen gevaar en hun liefdes lopen altijd slecht af 😳🤔. Blij zal Maggie ook zeker niet zijn wanneer Jude en Abby een relatie zouden beginnen.

Dan verschijnt de mooie Juliette, de moeder van de Selene, ten tonele en dan blijkt dat Maggie het een en ander geheim heeft gehouden voor haar familie. Oh en dat houdt ze toch lang vol! Zo is zo hard en gemeen tegen Abby en Jude 😢❤️‍🩹. Toch voelde ik ook veel genegenheid voor haar, want je weet zo langzamerhand waarom ze zo doet.

In ieder geval. Er gebeurt heel veel in het gezellig stadje Ludbury, waar de Goodmans wonen, voordat het allemaal uiteraard weer goed komt ❤️. Echt een fantastisch heerlijke roman, waar ik ook heerlijk om heb kunnen lachen. En ik heb geloof ik nog nooit zoveel trope tags aan een bericht gehangen. Bizar 😂.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie