Sour Grapes – Eliza Lentzski

Verkrijgbaar via Amazon

Ik zal eerlijk zeggen dat ik even moest wennen aan deze ingetogen roman van Eliza Lentzski. Maar net zoals de wijn waar het in Sour Grapes over gaat, moest het boek een beetje rijpen in mijn belevingswereld. Beetje vergezocht deze metafoor, maar toch leuk 😂.

In Sour Grapes is June St. Clare op weg naar haar nieuwe toekomst als de kersverse eigenaar van de wijngaard Lark Estates in Napa Valley. Ze wil haar leven opnieuw beginnen nadat haar een tragedie is overkomen. Maar wanneer June arriveert op haar nieuwe bestemming blijkt dat ze helemaal geen idee heeft waar ze aan is begonnen. Om te beginnen weet ze helemaal niks over wijn 😳. Gelukkig wordt ze goed opgevangen door Rolando Santiago, haar hoofd-wijnmaker.

June is vastbesloten om alles te leren over wijn maken en wat daarvoor nodig is. Rolando wil June hierbij helpen. Rolando zadelt zijn dochter Lucia, en assistent-wijnmaker, hiermee op zodat June kan zien hoe het vak van wijnmaker wordt beoefend. Lucia is zeer gepassioneerd over het vak en neemt het werken op de wijngaard uiterst serieus.

Lucia is dan ook, op zijn zachtst gezegd, not amused met haar opdracht. Ze doet me toch een partij chagrijnig tegen June! Ik dacht ook steeds dat de titel van het boek op haar sloeg 😂. Hier is de trope enemies to lovers best wel op z’n plek. Hoewel June helemaal niet haatdragend is tegen Lucia. Maar Lucia blijft nukkig doen tegen haar. Ik had echt te doen met June.

Ondertussen leert June, en ik als lezer ook, alles over hoe een wijngaard in elkaar steekt. Hoe gaat het proces in zijn werk van druif tot wijn? Ik was vroeger een liefhebber van rode wijn dus dit vond ik heel leuk om te lezen. Maar ook hoe deze twee steeds meer tot elkaar komen. Hoe deze twee extreme uitersten naar elkaar worden getrokken, zonder dat daar heel moeilijk over wordt gedaan. .

Bijzonder vond ik ook dat Eliza Lentzski je wat geschiedenis meegeeft over Napa Valley en over uitbuiting van goedkope krachten. Helaas nog steeds, ook in dit rijke Nederland, zeer actueel.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie