Gillette Park – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Een roman waar een paragnost in voorkomt, kan dat? En dan ook nog een echte die serieus genomen mag worden? Want helaas wordt er vrij lullig (excusez le mot) tegen Dr. Grace Jennings en over haar gave gedaan. Laat het maar aan Gerri Hill over om hier een mooi verhaal omheen te schrijven.

Nou ja, mooi kan ik het eigenlijk niet noemen. Het verhaal is eerder spannend, eng, en gruwelijk 😦. Maar vrees niet want zelfs in Gillette Park weet Gerri Hill er een romance te laten ontstaan tussen de twee hoofdpersonages agent Mason Cooper en Grace.

Mason is na een poos in Los Angeles als agent te hebben gewerkt, terug in het slaperige stadje Gillette Park in de Rocky Mountains. Ze wordt ze al snel gegrepen door het verlangen om de seriemoordenaar te pakken die het stadje al 23 jaar in de greep houdt. De moordenaar heeft het al die tijd al gemunt op jonge kinderen en slaat een paar keer per jaar toe.

Ook de FBI is betrokken. Zij hadden ook al eens eerder een paragnost ingeschakeld. Dit liep niet bijzonder succesvol af. Nu mag Grace het proberen. Samen met Mason, die aan haar is gekoppeld, moet zij proberen het raadsel op te lossen zodat de kinderen van Gillette Park voortaan veilig zijn.

Mason is aanvankelijk ook sceptisch, maar ziet langzaam maar zeker in dat Grace geen zwendelaar is. Sterker nog, het kost haar enorme inspanning om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze afschuwelijke daden.

Dit boek is zo spannend! En best creepy 👿. Ik werd er niet heel bang van maar dacht soms toch wel dat Gerri Hill echt zo’n goede schrijver is. Ik ging helemaal op in het verhaal. En hoewel het dan soms eng was, wilde ik echt veel te graag weten wat er ging gebeuren. Daarom is dit boek echt een page-turner wat mij betreft!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , , , ,

Geef een reactie