The Secret Pond – Gerri Hill

Verkrijgbaar bij Bella Books

Oh, het is weer tijd voor een Gerri Hill favoriet. En elke keer wanneer ik een bericht plaats over een favoriet, en zeker een van Gerri Hill, dan wil ik het boek gelijk weer lezen. En ik heb geen tijd! Aaaarch! Maar, er zijn ergere dingen denk ik dan maar. En, ik heb al deze boeken al eens (of vaker) gelezen en ik zal ze nooit vergeten 🥰.

In The Secret Pond heeft Lindsey McDermott zich teruggetrokken in het huis van haar grootouders in de Texas Hill Country. Ze heeft haar baan opgezegd en een puppy aangeschaft, en leidt een eenzaam bestaan. Lindsey rouwt namelijk in het kwadraat en heeft last van schuldgevoelens.

Even verderop woont Hannah Larson. Zij is ingetrokken in het huis van de oma van haar overleden man. Samen met haar jonge zoon Jack probeert zij haar leven weer op te pakken. Of ze in Texas Hill Country zal blijven wonen weet ze nog niet. Ze weet ook nog helemaal niet zo zeker of ze zo dicht in de buurt van haar bemoeierige schoonmoeder wil wonen. Eigenlijk doet ze dat ook alleen voor Jack, zodat hij de familie van zijn vader leert kennen.

Lindsey en Hannah zouden elkaar nooit hebben ontmoet als Jack niet ongehoorzaam was aan zijn moeder door verder te gaan van huis dan afgesproken. Jack ontmoet daardoor namelijk Lindsey en de twee starten een onwaarschijnlijke vriendschap. Jack trekt Lindsey steeds meer uit haar schulp door zijn ontwapenende persoonlijkheid. De twee trekken dagelijks met elkaar op en uiteindelijk kan het niet anders dan dat Lindsey de moeder van Jack ontmoet.

Hannah vertrouwt Lindsey aanvankelijk voor geen meter. Maar al snel ziet zij in hoe goed zij is voor Jack en zijn rouwproces. Ze leert ook dat dit wederzijds is en begint Lindsey steeds meer te zien als een familievriend. Nooit heeft Hannah lesbische gevoelens gehad. Maar naarmate zij en Lindsey meer tijd met elkaar spenderen, worden deze gevoelens steeds groter.

Pffff, deze roman…. Zo mooi! Het verdriet van Lindsey wat zo voelbaar is. De vriendschap tussen Lindsey en Jack die zo puur en oprecht is. En de liefde tussen deze vrouwen die zo onontkoombaar is. Die liefde is ook weer zo puur ❤️. En dat alles ook nog eens met de prachtige omgeving als achtergrond waar dit zich allemaal afspeelt, met de betoverende vijver als belangrijke speler.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie