Billie Jean King: Abby’s Hero Shares Her Hardest Battle – We Can Do Hard Things

Billie Jean King in action at the West Side Tennis Club in Forest Hills (US Open), 1970

Wauw! Dit is zo goed. God, wat goed om Billie Jean King weer eens te horen. Haar verhaal, hoe hard ze heeft gevochten om gelijke rechten (en beloning) voor vrouwelijke atleten. Hoe moeilijk haar coming out was en hoe ze daardoor al haar sponsoren kwijtraakte.

Kut (excusez le mot)! Ik was bijna vergeten hoe moeilijk het was om lesbisch te zijn, voor mij, in de jaren tachtig. Zo goed om weer eens te horen hoe moeilijk dat zeker was in de jaren zeventig. Best herkenbaar. Ik realiseer mij heel goed dat zelfs nu het allemaal goed en wel is voor de lesbische of gay mens in de westerse wereld, het soms nog steeds schijn lijkt te zijn. En gewonnen rechten lijken flinterdun.

Overigens is het qua gelijke rechten in bijvoorbeeld sport nog steeds vrij belabberd. Echt, dat moet toch ooit eens beter worden voor vrouwen. In Nederland hebben we bijvoorbeeld ook nog nooit een vrouw als president gehad. Bizar.

Ontzettend leuk en goed interview dit. Billie Jean King is the Best! Superleuke vrouw. Heb hier echt van genoten 👏👏!

Geef een reactie