Five Moons Rising – Lise MacTague

Verkrijgbaar via Bella Books

Een premiejager, een eenzame weerwolf, vampiers, drama, spanning, en romantiek. Wat is hier nou niet leuk aan? Niks dus. Daarom is dit boek van Lise MacTague ook een van mijn favorieten. Neem de Netflix-serie First Kill, maar dan voor volwassenen 😏.

Premiejager Marie Alice Nolan, Malice, is genetisch gemanipuleerd en extreem getraind waardoor zij ultrasterk is. Zij heeft dit nodig om op zogenaamde supranormals (supras), zoals weerwolven, vampiers, demonen, te kunnen jagen. Malice is erg goed in haar vak en wordt zeer gevreesd door de supras. Ze leidt een eenzaam leven en de enige menselijke relatie die ze heeft is met haar moeder en zus. Zij zijn ook het allerbelangrijkste in haar leven en Malice zal alles doen om hen te beschermen.

De weerwolf Ruri Samson leeft al meer dan een eeuw in haar nieuwe gedaante. Ze leidt een relatief rustig bestaan met haar roedel. Totdat haar minnares de roedel verraadt en Ruri’s Alpha leider wreed wordt vermoordt door een verachtelijke rivaal. Wat er overblijft van haar roedel gaat mee met de nieuwe Alpha. Ruri ontsnapt echter. Zij gaat verder als eenzame wolf en zint op wraak.

Doordat Malice zich heeft laten zien aan de nieuwe roedel doordat zij Ruri redt van een aanval, gebeurt er iets waardoor Malice gedwongen wordt de hulp van Ruri in te schakelen. Niet dat ze dat netjes aan haar vraagt 😈. De twee krachtige vrouwen ontdekken door de gedwongen samenwerking dat er een enorme aantrekkingskracht tussen hen is. Een connectie waaraan zij niet kunnen ontsnappen, hoe onwaarschijnlijk dit ook is tussen deze twee rivalen.

Five Moon Rising is echt een heerlijk boek om te ontsnappen naar een totaal andere wereld. De wereld van weerwolven, vampiers en andere supras is rijk aan verbeelding en sexy! Het is ook een heel spannend verhaal. Er spelen eigenlijk drie verhalen tegelijk, die bij elkaar komen. De verhaallijnen vond ik ook heel origineel!

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie