Blue Is The Warmest Color – Julie Maroh

Verkrijgbaar via Kobo

Iedereen kent waarschijnlijk wel de film La Vie D’Adèle. Hier was veel gedoe over. Ik vond het een mooie film. Voor mij was het alsof ik een deel van mijn jeugd voorbij zag komen. In ieder geval. De film is gebaseerd op deze graphic novel van Julie Maroh. En die moest ik natuurlijk ook lezen want ik ben gek op graphic novels. En wauw, echt wauw, wat is dit mooi. Prachtig verhaal beschreven in sprekende tekeningen.

Het is het verhaal van Clementine en Emma. Clementine is 17 en bezig haar seksualiteit te ontdekken. Wanneer ze de excentrieke Emma ontmoet komt deze ontdekkingstocht in een stroomversnelling. Ze krijgen een gepassioneerde lesbische relatie met elkaar. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Clementine wordt namelijk verstoten door haar ouders.

Dat dit een negatieve uitwerking heeft op Clementine, wordt pas veel later pijnlijk duidelijk. Er ontstaat een barst in de relatie met Emma. Een barst waar Clementine bijna aan bezwijkt.

Een vriend van het stel waarschuwt Emma dat het niet goed gaat met Clementine. Ze ontmoeten elkaar en dan blijkt dat de liefde tussen hen nog net zo hevig is. Ze maken het goed. Maar dan blijkt dat er meer mis is met Clementine dan alleen liefdesverdriet. Dit wordt overigens vanaf het begin van het verhaal al enigszins duidelijk.

Had ik al wauw gezegd? Dit is een romantisch verhaal van de bovenste plank. Geen HEA, maar ook hier maakt dat niet uit. Hoe verdrietig ook 💔. Wat de boventoon voert is liefde, alleen dat ❤️💖.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie