A Family Affair – Harper Bliss

Verkrijgbaar via Harper Bliss

Harper noemde haar nieuwe roman, een ‘slightly scandalous’ boek. Wat de een scandalous vindt, is voor de ander redelijk tam. Maar ik heb wel het e.e.a. van Harper gelezen wat ik toch wel in een hogere categorie zou willen plaatsen, zoals In The Distance There is Light. A Family Affair zit in een wat lagere categorie, maar toch wel weer een stuk spannender dan de laatste romans van Harper 😉. Ik bedoel, een affaire beginnen met je schoonzus…. uhmmm 🤫.

Kate verhuist tijdelijk met haar man Kevin naar het badhuis van haar schoonmoeder. Kevin wil namelijk hun huis verbouwen om zo het verdriet te verwerken dat zij na jaren proberen, zich erbij neer moeten leggen dat Kate geen kinderen zal baren. Consequentie van deze verbouwing is dat Kevin vaak weg is en dat Kate het verdriet in haar eentje moet zien te verwerken.

Gelukkig woont Stella, de jongere zus van Kevin, nog thuis. Kate heeft nooit zo veel met Stella gehad. Maar de twee spenderen veel tijd met elkaar en leren elkaar eindelijk beter kennen. Stella is actrice en wanneer Kate haar in haar nieuwste film haar grote idool Faye Fleming ziet zoenen, dan maakt dat iets in haar los. Ze ziet Stella ineens in een heel ander licht.

Stella heeft Kate altijd een aantrekkelijk vrouw gevonden, maar meer niet. Ze is haar schoonzus en getrouwd met haar broer. Punt! Maar een avondje waar teveel tequila wordt gedronken zorgt ervoor dat ze beiden geen obstakels zien en geven toe aan de aantrekkingskracht die er tussen hen is ontstaan. Dat ze de dag daarna geschokt zijn over wat er is gebeurd, is een understatement. Maar kunnen ze ook stoppen?

Ok, dit is best een onderwerp dat je als een schandelijke affaire zou kunnen zien. Ik bedoel, familie, vreemdgaan… Maar Harper doet het allemaal heel zorgvuldig. Nergens wordt er frivool omgegaan met het onderwerp. En uiteindelijk was het een mooi thema. Dingen gaan niet altijd zoals je had gedacht. En soms zijn moeilijke dingen makkelijker als dat ze aanvankelijk lijken. Ze maken het leven soms zelfs mooier. Mooi liefdesverhaal dit ❤️.

Waardering: 5 uit 5.
, , , ,

Geef een reactie