Everything Looks Better (in hindsight) – insanetwin

SwanQueen
Te lezen via Archive of Our Own (afbeelding door MissLane)

De laatste tijd las ik vrijwel alleen nog Supercorp fanfic. Maar ik wist dat ik nog een aantal SwanQueen fics had waar ik benieuwd naar was. Deze heb ik als eerste van de lijst gelezen en…wauw! Wat een mooi verhaal 🥰. Geeft me weer helemaal zin in meer SwanQueen verhalen.

In deze fic zijn Emma en Regina goede vrienden. Ze hebben de laatste 6 jaar veel met elkaar meegemaakt. Hun band is daardoor alsmaar sterker geworden. Zo sterk dat Emma nu veel liefde voelt voor Regina. Zoveel liefde zelfs dat ze onrust voelt in haar leven. Een leven dat ze deelt met Hook, maar dat geeft haar weinig vreugde. Op een dag wenst ze dat het anders was, dat ze kon veranderen. En die wens komt uit….

Door haar wens reist Emma terug in de tijd. De tijd voordat de vloek wordt verbroken en Regina wordt ontmaskerd als de Evil Queen. Maar nu weet Emma dat ze verliefd is op Regina en reageert anders dan de eerste keer op het gedreig en getreiter van Regina. Ze is attent en opmerkzaam, en zeker niet hatelijk. Blijkbaar was Regina ook al gefascineerd door Emma en door haar opmerkelijke gedrag, wordt ze ook verliefd op Emma.

De gewenste verandering is daar! Maar helaas, wanneer de tijdlijn teveel wordt verstoord dan zal de toekomstige Emma verdwijnen en is alles voor niks. Ze mogen dus niet al teveel toegeven aan hun liefde. Een liefde wat heel moeilijk te weerstaan is voor ze. Maar ze moeten! Emma zal terug moeten naar haar huidige tijdlijn. En de liefde die ze voor elkaar hebben gevonden moet genoeg zijn om elkaar daar weer terug te vinden…… ✨.

Dit was echt een mooi verhaal. Knap geschreven, best lastig om al de verhaallijnen congruent te houden. Maar het is insanetwin (die pen names soms 😁) gelukt. En meer dan dat. Ze schrijft heel mooi. Maakt veel gebruik van beeldende taal. Ik heb deze SwanQueen fic gelezen op een van de heetste dagen van het jaar. Maar door de manier van schrijven voelde het aan als een mooie herfstdag, behaaglijk en weemoedig, enigszins melancholisch 😊. En ik hou van de herfst 🍂.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie