Send Up a Signal (that everything’s fine) – coalitiongirl

Te lezen via Archive of Our Own

Jezus, wat was deze goed! Deze fic is al van 2015 en ik had ‘m al een tijdje op mijn e-reader staan. Wist niet zo goed wat ik ervan moest maken, maar ik was toch nieuwsgierig. En ik ben zo blij dat ik dit heb gelezen. Het is lang geleden dat een verhaal mij zo raakte! Dit is zeker ook te danken aan het fantastisch goede schrijfwerk van coalitiongirl 👏🏼.

Het verhaal

De actrices Emma Swan en Regina Mills spelen de hoofdrollen in de nieuwe fantasy tv-serie Happily Ever After (HEA) 😊. Emma speelt de savior Rose en Regina speelt de Mayor/Evil Queen Victoria. Van dat gegeven had ik al zoiets van, huh 👀? Maar al snel is het heel goed te volgen. De auteur heeft OUAT en de fictieve tv-serie zo goed aan elkaar geknoopt. Je krijgt SwanQueen en het ship Victoria Rose voor de prijs van een 😉.

Het verhaal is geschreven vanuit de POV van Emma. Emma is een lesbische actrice, zo ver in de closet gestopt dat ontsnapping onmogelijk lijkt. En Regina moet niks van Emma hebben, ze vindt haar een actrice die onder haar niveau is. Het knalt dan ook flink tussen de twee. Maar dat verandert langzaam, heel langzaam. Het is ook voor het eerst dat ik de slow burn tag gebruik. Want dit is er echt een!

De schrijfstijl van coalitiongirl is zo goed. Het zijn allemaal korte scènes die switchen tussen het ‘real life’ verhaal en het verhaal in de tv-serie, die elkaar lijken te overlappen. Al snel wordt het derde verhaal ook duidelijk. Dit is het verhaal van de acteurs en hun interactie met de fans. En dit raakte mij vooral, verassend genoeg.

Op een gegeven ogenblik betreedt Emma de wondere wereld van social media en ontdekt dat er fanfiction wordt geschreven over HEA. Victoria Rose schijnt een populair ship te zijn. Dit verrast Emma maar het maakt haar stiekem ook blij. Ze valt namelijk voor haar co-ster en hoopt dat het ship ooit werkelijkheid wordt. Helaas durft niemand dat aan en er worden een aantal mannelijke (populaire) love interests in de show geschreven. Maar de fans blijven juichen voor Victoria Rose.

Na een tijdje ontstaat er zelfs het ship SwanQueen, gebaseerd op Emma en Regina zelf 😉. Inmiddels lijkt Regina ook fan van Victoria Rose en steunt de fans in hun ship. Maar betekent dit dat de relatie van Regina en New Guy, een van de love interests van de show, minder betekent dan Emma dacht? Zou Regina ooit ook voor Emma kunnen vallen? Krijgen de Victoria Rose shippers ooit hun zin? Of zelfs de SwanQueen shippers 😍?!

Uiteindelijk

Ik heb er een beetje lang verhaal van gemaakt. Maar ik wil recht doen aan de fic. Ik kan me zo voorstellen hoe belangrijk dit is geweest, en dat misschien nog steeds is, voor fans die zo hopen dat hun favoriete koppel werkelijkheid wordt. Werkelijkheid in fictie weliswaar, maar toch. Ik snap dat zo. Dat gebeurt namelijk nog steeds niet. Of zeker niet genoeg. Ik kan me geen HEA in een film of serie bedenken waar een lesbisch koppel de hoofdrol speelt. Jij wel?

Natuurlijk is er veel veranderd sinds 30 jaar geleden, maar wat mij betreft niet genoeg. Ik ben inmiddels oud genoeg om de oma te zijn van de meeste shippers 😂, maar mijn steun hebben ze. Ik hou van ze 💜. Net zoveel als van deze fic, dat een love letter is van deze geweldige auteur aan de SwanQueen nation 🥰.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie