Moonlight Avenue – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Een tijdje geleden kwam Timber Falls uit, het nieuwste boek van Gerri Hill. En toen dacht ik, nu moet ik wachten tot het volgende boek. Of haar boeken gewoon nog een keer lezen, nooit een straf. Maar toen bedacht ik me: heb ik nu echt al haar boeken? Dus even checken, en warempel, ik had Moonlight Avenue nog niet 👯‍♂️! Gelijk aangeschaft en gelezen natuurlijk. Zijn haar boeken altijd een instant fav? Nee, dat niet. De meesten echter wel, en deze ook 😊.

Dit keer gaat het over Finley (Fin) Knight, een privédetective. Fin is een loner. De enige vrienden die ze heeft zijn de oude Sammy, die in het pand woont waar zij haar zaken doet, en een oudere buurman. Eenzaam is ze niet. Hoewel, een maand of 6 eerder had ze een one-night stand met een vrouw waar ze direct een connectie mee voelde. Maar de vrouw was weg toen ze wakker werd en ze heeft haar daarna nooit meer gezien. Maar nu nog denkt ze regelmatig aan die indrukwekkende ontmoeting.

Ondertussen is ze bezig met haar werk. Ze heeft genoeg opdrachten, meestal van mensen die vermoeden dat ze bedrogen worden door hun partner. Wanneer een van haar cliënten wordt vermoord krijgt een op het eerste gezicht simpele zaak toch een andere wending. Fin ontmoet door de moordzaak de detective Dee Woodard, waaruit warempel een vriendschap ontstaat. Maar na een moord dicht bij huis krijgt het verhaal een grimmige wending.

In deze situatie komt Rylee Moore solliciteren bij Fin voor een baan als assistente. Fin schrikt zich rot wanneer ze ziet dat Rylee de vrouw is waar ze die ene fantastische nacht mee heeft doorgebracht. Maar weet Rylee dat ook nog?

Rylee weet dat zeker nog. Fin heeft ook op haar een net zo onuitwisbare indruk gemaakt. Maar omdat Fin niks zegt, houdt ze ook haar mond. Ze heeft heel hard een baan nodig en dat wil ze niet riskeren. En ondanks dat Fin er niet op zit te wachten, neemt ze Rylee toch in dienst. Ondanks het feit dat Rylee nul ervaring heeft in detectivewerk. Blijkbaar kan Fin geen nee zeggen tegen Rylee 🥰.

Inmiddels breiden de moorden zich uit en het wordt steeds moeilijker voor Fin en Dee om niet samen te werken om degene te pakken die erachter zit. Rylee blijkt een talent te hebben voor detectivewerk en gaat met Fin mee op pad. Ook uit bescherming. Hierdoor gaan ze toch steeds meer met elkaar praten. Nu moeten ze toch wel eerlijk tegen elkaar zijn over die avond!? Nou, ze houden heel lang vol om het er niet over te houden. Ik werd er gek van 😂.

Moonlight Avenue heeft het allemaal voor mij: goede romance, goede detective, spannend verhaal, sterke personages, fijne dialogen, mooie vriendschap. De seks is minder aanwezig dan normaal in Gerri Hill boeken. Toch heb ik dit niet gemist in dit boek want, zoals ik weleens eerder heb opgemerkt, wanneer de spanning en het verlangen goed wordt beschreven, dan is dat net zo opwindend. En daar is ze goed in geslaagd in dit boek 😍❤️.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , ,

Geef een reactie