Meridio’s Daughter – L.J. Maas

Te lezen via The Bard’s Corner, PDF in onderstaande link, of paperback

Nog zo’n XWP ‘blast from the past’. L.J. Maas was een Xena fanfic legende. Ze heeft geweldige verhalen geschreven in het Xena fandom. Zoals deze. Dit was een uber fiction verhaal, wat nu een Alternative Universe zou heten.

Casey is Meridio’s Daughter en is op weg naar Mykonos, het Griekse eiland waar haar vader woont en waar zij is opgegroeid. Ze wordt opgehaald van het vliegveld door Tessa, de Karé, een soort conseglieri, van haar vader. Tessa is een fenomenale verschijning, met haar donkere haar en blauwe ogen, en de stoïcijnse houding die niets verraadt van haar emoties.

Maar Tessa heeft zeker wel gevoelens en vele emoties. Over de mooie Casey, haar baas, haar jeugd, en wat er toen gebeurde waardoor ze de vader van Casey haat. Ze kent Casey al heel lang, maar Casey herinnert zich haar niet. Dat is maar beter want een affaire beginnen met de dochter van de baas is een doodvonnis. Tessa houdt Casey daarom op een afstand.

Maar dat lukt natuurlijk niet. En na enige tijd staan ze in vuur en vlam voor elkaar en worden ze verliefd. Casey herinnert zich steeds meer van haar jeugd, en van Tessa. En Tessa moet uiteindelijk de waarheid vertellen.

Ik moet eerlijk zeggen, deze heeft bijna de tand des tijds niet overleefd. De manier hoe L.J. schrijft is bijna achterhaald. Desalniettemin zal dit altijd mijn favorite blijven omdat L.J. een XWP fanfic legende is ❤️. En ook omdat, toen ik het lang geleden voor het eerst las, ook ik in vuur en vlam stond door dit verhaal 🔥🔥.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , ,

Geef een reactie