Over mij

Waarom deze blogsite?

Toen ik jong was, puber zeg maar, las ik al romans. Bouquet reeks enz. En het nimmer te vergeten Shanna van Kathleen Woodiwiss. Zo romantisch! En sexy 🔥! Ik wist toen al dat ik meisjes interessanter vond dan jongens. Maar over liefde tussen twee vrouwen, zoals de liefde tussen Shanna en Ruark, die boeken waren er niet. Ik kende ze niet in elk geval.

In de jaren negentig ontdekte ik dat er wel degelijk boeken waren die de romantische liefde beschreven tussen twee vrouwen. Tegenwoordig behoren deze boeken in de categorie lesfic (Lesbian Fiction), queer-, sapphic- of wlw– (Women Loving Women) books. Maar toen waren ze moeilijk te vinden in de boekenwinkels. Bij een winkel werd ik bij navraag verwezen naar de afdeling Sociologie! Dat moest anders. Daarom begon ik met mijn toenmalige partner Les Bises, een postorderbedrijf dat ik omschreef als de ECI voor de lesbische vrouw ;-). Dat was echt geweldig om te doen. En het bleek heel welkom te zijn!

In 2000 stopte Les Bises. En het lezen van lesfic en fanfiction, wat ik ook inmiddels had ontdekt, werd minder. Jaren later, in 2009, ben ik een site gestart om FanFic verhalen aan te bieden die kant-en-klaar gelezen konden worden op een een e-reader. Door dingen, je weet wel leven enzo, ben ik daar ook weer mee gestopt.

In 2020, door de pandemie, ben ik weer verslingerd geraakt aan lesfic en FanFic. Ik heb gemerkt dat er tegenwoordig ongelooflijk veel lesfic boeken en verhalen te vinden zijn. E-readers zijn tegenwoordig heel normaal. Hoewel ik vrijwel alleen nog e-books lees, koop ik zo nu en dan nog een paperback of hardcover. Op sites als Amazon.com (Kindle e-readers) of Kobo Shop (Kobo e-readers), kun je een enorm aanbod vinden van de meest geweldige lesfic boeken. Vrijwel alles in het Engels, dat wel. Ik vind het geen probleem, ik kan me bijna niet eens meer voorstellen om een lesbisch boek of verhaal in het Nederlands te lezen. Maar komt er een langs, dan zal ik die zeker lezen!

Deze blogsite ben ik gestart om mijn enthousiasme te delen over de boeken die ik heb gelezen en waar ik blij van werd. Geweldig, ontroerend, opwindend, romantisch, spannend, verrassend, informatief zelfs, ik kan er van alles in vinden. Ik schrijf over waarom ik blij werd van het boek of verhaal, wat het met me deed. Ik zal mijn uiterste best doen om niet al te veel spoilers weg te geven 😏. Voor de duidelijkheid: het is niet mijn bedoeling om boeken te reviewen. Ik zie mijn blog eerder als een ‘bookclub of one’😉.

Wanneer ik verwijs naar de plek waar je een boek kunt kopen, zal ik wanneer mogelijk verwijzen naar de uitgeverij van het boek of de auteur zelf en niet naar de Bol.coms en Amazon.coms van deze wereld. Dit doe ik zodat de auteurs er de meeste voordelen van hebben wanneer iemand een boek van hen koopt. Behalve als het om een auteur gaat die een boek in eigen beheer uitgeeft, zij verkopen vrijwel uitsluitend via de grote platforms.

Naast lezen heb ik ook de podcast-wereld omarmd. Er zijn geweldige podcasts te vinden. Uiteraard allen lesbisch georiënteerd. Er zijn ook steeds meer films en tv-series met een lesbisch of queer thema. Maar vreemd genoeg word ik daar alleen maar wild van wanneer er een mooi ship uit voorkomt waar ik dan weer fanfiction over kan lezen 😏.

Geniet van mijn blog. Misschien zit er iets bij wat je leuk vindt. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier of via email (mylesficfavs@gmail.com). Ik zou het leuk vinden om van je te horen.

Wilma 🌷💚