Fandoms en Ships

Fandoms en Ships
To be explored……. Ocean’s 8 (Debbie Ocean and Lou)

Aangezien ik al over een aantal femslash fanfic verhalen heb geschreven, en er nog zeker velen zullen volgen, dacht ik dat het misschien leuk/handig zou zijn om meer over de ships in de verhalen te vertellen. Een ship werkt voor mij alleen als ik de chemie tussen de twee voel, of op zijn minst snap. En er zijn een aantal geweldig mooie ships ontstaan de laatste decades! Zie de Femslash Top 100 voor de populairste ships. Dus, hier gaan we. Dit zijn mijn (voorlopig) favoriete fandoms en ships.

  • Kara en Lena (Supercorp) (Supergirl)
  • Regina en Emma (SwanQueen) (Once Upon a Time)
  • Xena en Gabrielle (Xena: Warrior Princess)
  • Janeway en Seven (J/7) (Star Trek Voyager)
  • Clarke en Lexa (Clexa) (The 100)
  • Andy en Miranda (The Devil Wears Prada)

Supercorp (Kara Danvers en Lena Luthor: Supergirl)

Supergirl is een serie die ik niet echt heb gevolgd ;-). Deze twee heb ik ook per toeval leren kennen door een fanfic review. En hup, daar ging ik weer op onderzoek. Ik dacht wel dat het handiger zou zijn om de serie te volgen, opbouw enzo. Ik heb een aantal afleveringen gekeken die me leuk leken, maar niet alles gezien. Mocht je dit over willen slaan en hun hele verhaal zonder alle andere toestanden willen zien, dan bieden de twee video’s die hierboven staan een uitstekende uitkomst. Ik zou zeggen, probeer dit ship eens. Ik ben ondertussen vrij geobsedeerd door deze twee 🔥🔥😍.

Supercorp komt uit de Amerikaanse tv- serie Supergirl, die liep van 2015 – 2021. Het is het verhaal van Kara Danvers, oftwel Supergirl, het nichtje van Superman. Lena Luthor is de zus van aartsrivaal Lex Luthor. Maar waar Lex een asshole is, is Lena eigenlijk heel lief maar moet dat voortdurend aan iedereen bewijzen. Niet voor Kara, die is eigenlijk vanaf het begin fan van Lena. Dat snap ik wel 😏. Lena en Kara worden de aller-, aller-, allerbeste vriendinnen 😇. Heel platonisch allemaal op zwoele blikken, lip bijten, omhelzingen en noem het maar op na. Ongelofelijk dat de makers het tot het einde aan toe hebben volgehouden dat de dames slechts een platonische relatie hadden.

Gelukkig is dat in de fanfiction wereld wel anders en daar mag en kan alles. Ik heb inmiddels al heel wat verhalen gelezen zoals Don’t You Know (that you don’t even need to try?), Habit Forming (serie), of Stay the Night en ik ben ook weer zo blij met de schrijvers in dit fandom. Ik zeg: SuperCool, heh heh! Anyway, mocht je meer weten over het fandom Supergirl, dan kijk je hier.

SwanQueen (Emma Swan en Regina Mills: Once Upon a Time – OUAT)

Weer een waarvan ik de serie, die liep van 2011 tot 2018, niet heel goed kende. Ook weer een aantal afleveringen gezien en afgehaakt. Ik weet niet waarom. In principe ben ik dol op sprookjes en dit zou dus helemaal mijn ding moeten zijn. Waarschijnlijk vond ik het te zoet. Maar wat blijkt, jaren later kom ik erachter dat deze show jarenlang de beste en mooiste femslash ship in het leven heeft geroepen: SwanQueen.

OUAT gaat over het plaatsje Storybrook waar volgens Henry, de zoon van burgemeester Regina Mills, alle bewoners vervloekt zijn waardoor ze zijn vergeten dat ze sprookjesfiguren zijn. Behalve Regina, de Evil Queen herself. Henry is geadopteerd en staat op een dag op de stoep van Emma Swan, zijn natuurlijke moeder. Emma is volgens Henry ‘de Savior’ die de bewoners van de vloek kan verlossen.

Regina moet niks van Emma (Miss Swan) hebben. Ze voelt zich bedreigd door haar en probeert aanvankelijk van alles om haar weg te krijgen. Helaas voor Regina is Emma een stoere en laat zich niet wegpesten. Ze kent nu haar zoon en wil in zijn leven blijven. De relatie tussen de twee verandert in wederzijds respect en de oplettende kijker ziet hun liefde voor elkaar groeien.

Ik zeg oplettende kijker want er is niets in de show wat aangeeft dat er een romantische liefde tussen de twee is. Maar blijkbaar waren er toch wel heel veel oplettende kijkers die het heel anders zagen. Misschien komt het door de heerlijke Lana Parrilla of Jennifer Morrison in haar strakke spijkerbroek. Maar ik geloof het ook, die twee. Ik heb niet eerder gezien dat het niet verder onderzoeken van een liefdesrelatie tussen twee vrouwelijke hoofdpersonages in een tv-show, als zo’n grote gemiste kans werd gezien (behalve bij Supercorp dan 😉). Ik ben trouwens de serie ook weer een beetje gaan kijken. Het is namelijk niet alleen maar zoet, het is ook origineel. Mocht je meer willen weten over het fandom OUAT, dan kijk je hier.

Xena en Gabrielle (Xena: Warrior Princess): mijn eerste (fanfic) liefde

Deze is ook heerlijk. En gemaakt in 2021! XWP is still alive :-).

Xena: Warrior Princess was een Amerikaanse serie die liep van 1995 – 2001. Ik vond het best grappig omdat het zich in het oude Griekenland afspeelde. En ik ben fan van de Griekse oudheid en mythologie. Maar ik begon het pas écht leuk te vinden toen ik erachter kwam dat er ‘subtext’ in de show zat. De liefde tussen Xena en Gabrielle werd namelijk niet echt getoond, maar de oplettende kijker (of de kijker met wishful thoughts) kon in de subtext wel degelijk zien dat die twee een liefdesrelatie hadden.

Er waren ook heel wat schrijvers die hetzelfde zagen en het fandom XWP werd overspoeld door ALT verhalen, nu femslash, die van de subtext juist maintext maakten. Zo heb ik fanfiction ontdekt en leren kennen. Oh, zulke mooie verhalen, of boeken eigenlijk, zijn er geschreven over dit paar. Op dit moment kan ik online niet meer alles terugvinden maar ik heb zelf nog wel het een en ander, dus er zullen zeker nog vele berichten volgen. Meer lezen over het XWP fandom kan hier.

J/7 (Janeway en Seven: Star Trek Voyager)

Nu ik wist dus door XWP dat er in een film of tv-serie subtext kon bestaan doordat er een bepaalde chemie tussen de personages was. Daardoor zag ik ook opeens de mogelijkheid dat Janeway en Seven uit Star Trek Voyager (STV) een liefdesrelatie zouden kunnen hebben. STV liep precies in dezelfde periode als XWP en ik kon mijn geluk niet op toen ik op sites waar XWP verhalen te vinden waren, ook J/7 verhalen bestonden.

Ik moest in het begin wel een beetje wennen want Janeway was ouder dan Seven en had meer een ouderlijke rol. Dacht ik. Blijkbaar werden auteurs uit het XWP fandom ook aangetrokken tot STV en ook in dit fandom ontstonden geweldig mooie verhalen/boeken. Na het lezen van een aantal verhalen was ik wel overtuigd dat het toch wel eens anders kon zitten. En dan wordt de wens de vader van de gedachte, en klaar! Ik kon het niet meer anders zien. En zeg nou eerlijk, Seven was toch wel een van de meest verleidelijke tv personages ooit 🔥. Nog steeds! Meer lezen over het STV fandom kan hier.

Clexa (Clark Griffin en Lexa: The 100)

Wil je de narigheid missen dan kun je het beste stoppen bij 17:15 😉

Het was inmiddels zo’n 100 jaar later (overdreven is echt een vak) toen ik Clexa ontdekte. Ik heb in de tussentijd nog wel ships geprobeerd zoals Rizzles (Rizzoli & Isles) en Cabenson (Law and Order: Special Victims Unit). Maar bij geen van die verhalen kreeg ik weer het gevoel als eerdere ships als Xena en Gabrielle en J/7. Tot Clexa.

Het is echt allemaal een beetje per ongeluk ontstaan doordat ik Alycia Debnam Carey (Lexa) zag in Fear The Walking Dead. Zij had iets waardoor ik dacht dat zij best wel eens heel goed een lesbisch personage kon spelen.

The 100 is een Amerikaanse tv-show die liep van 2014 – 2020. Deze sci-fi serie had een dystopische ondertoon en daar hou ik wel van, dus ik ging kijken. Helaas werd ik er niet echt door gegrepen en liet het gaan. Totdat ik een review van don’t wanna be your girl (DWBYG) las. Daarna ging ik op onderzoek. Toen ik erachter kwam dat er een lesbische storyline inzat, met Alycia Debnam Carey als een van de hoofdpersonages, werd ik opeens een stuk enthousiaster 😉. En na het lezen van DWBYG was ik om. Deze twee hadden een geweldige chemie samen. En het was ook nog eens canon, dus de liefdesrelatie gebeurde écht in de serie!

Inmiddels heb ik supermooie en sexy Clexa verhalen gelezen en ik moet zeggen dat ook in dit fandom weer supergoed wordt geschreven. Echt, er is zoveel (schrijvers)talent.

Ik ga nu even maar niet in op wat er gebeurde met Lexa in seizoen 3. Laten we het gezellig houden 😉. Maar mocht je meer willen lezen over The 100 fandom, dan kan dat hier.

Andrea Sachs (Andy) en Miranda Priestley (The Devil Wears Prada)

Ik vraag me wel een beetje af of ik nou echt fan ben van dit ship, of dat ik gewoonweg fan ben van de fanfic die is geschreven in dit fandom, voornamelijk door Telanu. Maakt eigenlijk uiteindelijk ook niet uit. Ik ben dit stel wel gaan waarderen. En vind ze ook leuk en goed samen.

Dat had ik niet na het zien van de film in 2006. Hoewel ik Anne Hathaway een hele mooie vrouw vond en vind, was het personage van Meryl Streep echt verschrikkelijk. Zo koud en hooghartig, onmenselijk bijna. Maar ja, dat maakt de fanfic dus zo goed. Ik was blijkbaar een oppervlakkige kijker 😉. Er was meer aan Miranda ’than meets the eye’. Net als met zoveel dingen vermoed ik, je moet het eerst zien om het te geloven. Maar ook net zo goed, je moet het eerst geloven voordat je het ziet.

Mode is ook zo niet mijn ding. Dus ook hun hele wereld is wereldvreemd voor mij. Zelfs dat ben ik gaan waarderen door de fanfic. Mocht je (iets) meer willen lezen over het fandom, kijk dan hier.

Geef een reactie